Татко за пример! Росен Петров даде чудно име на дъщеричката си

Татко за пример! Росен Петров даде чудно име на дъщеричката си

Щастливият татко Росен Петров откри трогателен начин да уважи своята майка – като кръсти дъщеричката си на нея. 50-годишният бивш сценарист на Слави Трифонов посрещна първа рожба на 8 май в 20 ч. в столичната болница „Токуда”, а майка на бебето е 38-годишната Десислава Нешева.

Момиченцето се родило с размери като по учебник – 3,100 кг и 50 см и носи името Славея, кръстено на майката на тв водещия – Станимирка. Любимата на Росен е доктор по генетика и автор на изследването за произхода на древните българи, а той води предаването „Операция история” по „България Он Еър”.

„Сбъдна се най-голямата за мен мечта, а именно да стана майка! Появи се на бял свят, моята прекрасна дъщеря! Искам да е най-вече здрава и да расте щастлива! Роско, благодаря ти, че създадохме едно прекрасно дете! Обичам те“, написа Десислава в социалните мрежи.

След дълги години в несериозни връзки, предимно с балерини, бившият сценарист на Слави бе на път да се превърне в стар ерген. Точно, когато бе на крачка от по-сериозно обвръзване, все нещо все не му се получаваше във връзките. „Обикновено са дълготрайни. Единствено моята нерешителност ми е попречила да направя по-сериозна крачка”, признавал е Петров.

Сред най-големите му любови е режисьорката на Дългия Стефка Райкова. Двамата се запознали в студентската програма „Ку-ку”. В началото били само колеги, но в един момент приятелството им прерастнало в романс. Росен попаднал в култовото предаване още докато учел в академията на МВР. Мечтата му била да се реализира като разузнавач, но съдбата имала други планове за него. Негови съученици от гимназията работели в „Ку-ку” и го уредили като сценарист. Първата, която го впечатлила от колежките му, била Стефка.

„След 5-годишна връзка дойде момент, в който трябваше да се решил на брак или да се разделим. Случи се второто”, признава Росен. И до днес тя е сред близките му приятели, въпреки че Райкова се задоми за друг техен колега.

Следващата жена, която оставя отпечатък в сърцето му, е балерината Яница Ламбрева. Тя е първата половинка на Петров, която той представя на родителите си Петър и Станимирка. Двамата дори напуснали заедно „Шоуто на Слави”, за да стартират общ бизнес с магазин за дрехи. Тогава Росен намекна, че вече му е време за деца. Връзката им обаче се разпаднала.

След раздялата с балерината, Петров се залюби с танцьорката Зарина Христова. Кръшната брюнетка имаше дъщеря, но този факт изобщо не притесняваше водещия, който не криеше, че иска да има и свои деца. След като и тази връзка се разпадна, Росен хлътна по доста по-младата от него студентка Карина Видолова. Докато беше депутат, тя бе назначена в парламента като негов съветник. Разликата във възрастта обаче си каза думата и двамата се разделиха.

Преди 2 години бившият кадър на МВР срещнал Десислава. Постепенно двамата открили, че имат много сходни интереси. Допаднали си и като характери. Дълги години брюнетката била отдадена на образованието и кариерата си и не мислела за по-сериозно обвързване. В Росен открила своята половинка. Десислава е завършила средното си образование с пълно отличие през 2001 г. в столичното 22-ро СОУ „Георги Стойков Раковски“ в София, специалност „Химия и биология”. Носител е златен медал на за отличен успех и принос в образованието и науката. Дипломирала се в Биологическият факултет на Софийския университет и става магистър по генетика. Преподава обща генетика в катедрата по генетика.

Половинката на Петров има принос и към науката. Десислава успешно е защитила дисертация на тема „Характеризиране генетичните корени по българските земи” и за първи път в страната ни провежда антропогенетично изследване от костни останки на древни българи (прабългари) от VIII – X век и на тракийски останки от III – II хилядолетие пр.н.е.

Share