Теди Кацарова отвори дома си за украински граждани

„Нашето семейство е съпричастно към участта на украинския народ и сме готови да приютим бежанци от страната, помагайки им с каквото можем. Това е нашият дълг като хора и общество. Тежка е съдбата им, а войната е почти и в нашия двор. Днес те са бежанци, но утре ние можем да бъдем на тяхно място.“ Това сподели поп певицата Теди Кацарова броени дни след като се завърна от едномесечен престой в Парагвай.

Дъщерята на естрадната легенда Силвия Кацарова следи с тревога случващото се в размирната държава и е готова да отвори своя дом за хора, бягащи от бомбите и кръвопролитията.

„Ще помагам на драго сърце с подслон и работа. И с нас може да се случи. Баба ми, Бог да я прости, преживявайки войната и преди да почине, си криеше хляб под възглавницата. Защото е преживяла глада. От страх. Това е травма доживот. Безумие е, че се случва нова война в XXI век“, разкрива още изпълнителката пред „България Днес“.

Гостоприемството и състрадателността на семейство Кацарови се показват и преди години, когато помагат на семейство сирийски бежанци. „Момчето беше озвучител при татко ми, а нашето семейство правеше каквото може за тяхното. С каквото можехме да бъдем полезни, го направихме тогава, ще го направим и сега на драго сърце. Но не обичам много да говоря за благотворителността, защото тя се прави тихичко, без да се афишира“, подчертава певицата.

Previous post Нора Недкова си хвана полски богаташ
Next post Готви зад решетките: Андре Токев вече е в Казичене