Тези зодии не издържат в стресови ситуации

Не е рядкост да оставате след работа или да работите по нощите, за да довършите работата, която са ви възложили. Чудите се как да си разпределите времето, но все не успявате да свършите нещата в срок.

Тези случаи са най-типични за зодиите Близнаци и Девите. Меркурий властва над тях с всички сили, което означава, че те преценяват и анализират прекалено много събитията. А това натоварва допълнително нервната им система и често пъти те изпушват. Тези две зодии са доста умни, но често пъти прегарят в желанието да се докажат.

Просто нервите им не издържат, а това често пъти им се отразява зле на здравето им. Затова има няколко начина да успеят отново да стъпят на краката си и да се успокоят, пише аctualno.com.

Първи метод – медитация

За Близнаците и Девите , медитацията се явява като нужната почивка от бъдещите затормозяващи мисли. Погледът в далечното бъдеще е нещото, което винаги ги затормозява. Те трудно могат да се откъснат от това. Затова е време да слязат на земята. Ако медитират, това ще ги разтовари и ще ги върне в настоящето. Няма да се тормозят и да си задават въпроси от типа на „Какво ще стане, ако…“ и други подобни. Не е нужно постоянно да гадаят какво ще стане в бъдеще, просто трябва да се наслаждават повече на момента.

Втори метод – концентрация върху дадена цел

Двете зодии е време да спрат да мислят за всички възложени им задачи, защото в главата им и без това е страшна каша. Те се опитват да вършат няколко неща едновременно, което е страшно уморително. Например, докато се хранят, те проверяват имейла си или си пишат по някой чат. Това е страшно вредно за стомаха им и води до неприятни болести като рефлукс или гастрит.

Девата и Близнаците винаги са пълни с идеи, но не е нужно те да се реализират наведнъж. Време е да направят нещата последователно и да се концентрират и фокусират върху една главна задача, която да е с приоритет пред останалите.

Трети метод – прекъсване на стресиращите мисли

Тези зодии трябва да прогонят стресиращите мисли от съзнанието им. Препоръчително за тях е да се видят с някой приятел, който да им подейства успокоително и би им дал ценен съвет. Може да се разтоварят с някакъв позабравен спорт и да направят нещо различно, което не са правили в скоро време. Разнообразието ще ги извади от всекидневието, което им тежи.

Четвърти метод – натиснете копчето за изключване

И в буквалния, и в преносния смисъл. Натиснете бутончето за изключване на технологиите около вас. Спрете да четете новини през 5 минути. Мозъкът ви и без това е претоварен от ненужно количество информация. Намерете някоя релаксираща книга и я прочетете. Усамотете се поне за час и останете сами с мислите си. Сложете телефона си на без звук за няколко часа, освен ако не чакате належащ разговор. Ще усетите, че се зареждате с нова енергия.

Пети метод – върнете се към природата

Празен поглед към някоя борова гора е всичко, от което имате нужда сега. В обедната почивка можете да отделите време и да посетите някой парк. А уикенда, вместо да заседнете на компютъра, може да атакувате някоя планина и да си направите прекрасна разходка.

Походът в планината ще ви разтовари и презареди умствените и физическите ви сили за предстоящата седмица. Намерете някоя полянка, постелете си кърпа или одеяло и гледайте облаците денем или звездите нощем.

Ако сте една от тези две зодии или имате познати, споделете всичко това с тях, за да им помогнете да разкарат стреса и нервното напрежение.

Previous post 7 предмета, които изпиват добрата енергия от дома ви
Next post Сексбомба на световния спорт се оплака от бурен секс