Тези 5 растения ще донесат късмет в дома ви през 2023 година

В очакване на новата 2023 година, любопитството ни и този път ни кара да проучим кои цветове, талисмани, декорации за дома, ще ни донесат повече благополучие. Всеки има своята традиция, с която посреща новата година. Някои си купуват нова дреха, други ново цвете. Цветята в дома имат мощна енергия. Те могат да внесат повече уют и красота, докато кактусите се смятат за растения на конфликтите.

Е, днес обръщаме внимание на няколко растения, които ще ни носят късмет през 2023-а. Вижте кои са.

Бамбук

Още едно растение, което можете да добавите в дома си през 2023-а е бамбукът. Според фъншуй, то носи на притежателите си късмет, просперитет, богатство и щастие. Според китайската култура има значение колко стебла бамбук ще отглеждаме. Така например:

  • 2 стъбла представляват любовта
  • 3 стъбла са за щастие, богатство и дълъг живот
  • 5 стъбла символизират области в живота, които влияят на богатството
  • 6 стъбла за късмет и богатство
  • 7 за здраве
  • 8 представят растеж
  • 9 за повече късмет
  • 10 за съвършенство
  • 21 за благоденствие.

Обикновено не се подаряват за дома стебла бамбук, тъй като се смята, че не е на хубаво.

Орхидеи

Орхидеите са едни от най-красивите стайни растения заради големите си цветове и наситените багри. Смята се, че те привличат късмета в едно семейство, насърчават хармонията в една връзка.

Антуриум

Наричат го още цвете фламинго. Красиво, то означава гостоприемство и елегантност. Това е екзотично цвете, което е изключително устойчиво и което удивлява със своята индивидуалност и оригиналност. Символизира и щастие и изобилие. Повече за това как да се грижите за него може да прочетете тук.

Цитрусово дърво

Цитрусовото дърво също е едно от най-добрите стайни растения, за което се смята, че привлича късмет, просперитет и пари в дома. Освен че освежават вашето пространство, цитрусовите дръвчета могат да ви помогнат да създадете една положителна нагласа за новата година. Цветовете им ни зареждат с енергия, събуждат креативността и радостта.

Босилек

Босилекът е любима подправка на много хора. Освен че добавя вкус, той има и редица здравословни ползи, но оказва се, според китайската култура, босилекът е също и растение, което е хубаво да имаме в дома си. Вярва се, че ако засадим босилек край дома си, злото няма да го доближава. Босилек в саксия се смята за подходящ подарък за нов дом, тъй като ще привлече късмет и богатство в къщата.

Previous post Тамара Глоба зарадва тези зодии: Чаканото щастие ги застига до дни
Next post Доказано: Сапунените сериали увреждат мозъка