Това испанско бижу си има всичко, по чудо туристите не са го налазили

Въпреки че притежава завидно местоположение на Бискайския залив, някои от най-хубавите плажове за сърф в Испания и страхотна кухня, Сантандер все още не е попаднал в полезрението на туристите.

Градът, който е столица на автономната испанска област Кантабрия и е с население 200 000 души, има старинна атмосфера, въпреки че голяма част от средновековните сгради са унищожени при голям пожар през 1941 г.

Красив залив с гледки към безкрайни зелени хълмове и планини – това се вижда от другата страна на брега. За разлика от големите градове като Мадрид и Барселона, тук центърът на града е достатъчно компактен, за да можете да го разгледате пеша. През лятото от Залива Сантандер се носи приятен охлаждащ бриз.

Сантандер е известен със своя тапас или пинчос, както го наричат местните) – месо, риба, козе сирене и други съставки, които се слагат на хрупкаво хлебче и се захващат с клечка ли малка вилица, информира Евронюз.

Из целия град можете да намерите пинчо барове и бодеги. Има непретенциозни кафенета за хапване с чудесен изглед към залива.

В града има и интересни музеи. Центро Ботин е едно високотехнологично място, проектирано от италианския архитект Ренцо Пиано, което е първокласен културен и артистичен хъб. Там се провеждат провеждат изложби, прожекции и концерти на творци от цял свят.

На брега на морето се намира и музея Museo Marítimo del Cantábrico, където спокойно можете да прекарате няколко часа.

Можете да се запознаете с историята на региона, да разгледате сложни модели и реконструкции на кораби, както и да видите аквариум със скатове, малки акули и електрически змиорки. Скелетът на 24-метров 60-тонен финвал, висящ от тавана, е звездата в експозицията.

Ако искате баровете и ресторантите да са ви пред вратата, изберете хотел в центъра на града вместо на плажа Ел Сардинеро, който е на 30 минути пеша на изток. Ако пък плажът ви е приоритет, там ще намерите много подходящи места за нощувка.

Любителите на природата и животните задължително трябва да посетият националния парк Parque de la Naturaleza de Cabárceno. Той е единствен по рода си в цяла Испания и се намира на площ от 750 хектара на 17 км южно от Сантандер. Разположен е в открита желязна мина, трансформирана в дом за 100 животински вида.

Тук можете да видите всичко от носорози, валаби и горили до застрашената кантабрийска кафява мечка. Наоколо има клисури, езера и скални образувания.

Освен това има 6-километров лифт, образователни зони, градини и прекрасни места за пикник.

Previous post „Кръстникът“, Джеймс Бонд и Бруно ще бъдат почетени на Оскарите
Next post Топлата връзка на Лили Иванова с Путин