Този остров е най-добре пазената тайна в Средиземно море

Остров Форментера е може би най-добре пазената тайна в Средиземно море и като се има предвид, че туризмът бавно се възстановява, той трябва да бъде включен в списъка с дестинации, които определено си заслужава да бъдат посетени.

Форментера е най-малкият и най-южният остров в архипелага на Балеарските острови в Испания и съчетава и съчетава дива природа, балеарски блясък и хипи атмосфера.

Мекият пясък на плажа, слънцето върху лицето, коктейлът в ръка, лесната наслада от бавния летен ден… Форментера със сигурност е една от най-добре пазените тайни в Средиземно море, благодарение на божествените недокоснати плажове, хипи чара и екзотична енергия.

Островът е само на 35 минути с ферибот от хедонистичната Ибиса, но има малко по-различни правила от съседната световноизвестна дестинация.

Хипи атмосферата на този малък остров е много здраво вкоренена и е неразделна част от ежедневието, благодарение на истинските хипита, които прекарват лятото си там още от 60-те години на миналия век.

Дълга само 20 км и широка 8 км, Форментера е идеална за разглеждане със скутер или велосипед, което означава, че лесно можете да стигнете до онези скрити ценни места и плажове, които иначе са основният коз на острова.

С привидно безкрайни плитки води, целият район е невероятно подходящ за семейна почивка. Освен да плувате в кристално чистото тюркоазено море, тук можете да се насладите на всички водни спортове и дейности. И разбира се, всичко това бавно, умишлено, защото на острова бързането и нервността почти липсват.

Трябва да се отбележи, че отдалечеността на самата Испания е била от полза за местните жители в тези трудни времена, така че почти няма хора, заразени с коронавирус, което прави Форментера идеална дестинация след пандемията за опознаване.

Previous post Астролог: 4 зодии са най-големите късметлии
Next post Мадлен Манова е новата девойка „Кюстендилска пролет“