Токсичните емоции, които ни пречат да сме щастливи

Токсична тревожност – тя обикновено се създава от чувството за несигурност и заплаха. Някои други симптоми са страх, липса на концентрация и увереност, безсъние.

Постоянна мъка – определено създава един непрекъснат дискомфорт, тъга, самосъжаление. Винаги ни пречи да взимаме адекватни решения.

Хронично недоволство – токсична емоция, която постоянно ни кара да търсим стандарти за съвършенство, които са невъзможни. В крайна сметка пречим на себе си да бъдем щастливи, понеже винаги сме недоволни.

Токсична зависимост – това ни прави лесна мишена за манипулаторите, започваме да се чувстваме несигурни в себе си, да се съмняваме в качествата си, липсва ни мотивация за хубавите неща.

Токсична вина – това е онзи вид вина, която изпитваме, когато искаме време за себе си, когато сме отказали семейно събиране, когато някой се опитва да ни вмени, че сме виновни, а всъщност не е така. Токсичната вина отново ни прави подвластни на манипулатора и на нещастието.

Токсичен гняв – когато постоянно се гневим за малки неща или ни е трудно да управляваме емоциите си в критични ситуации, тогава гневът се превръща в сериозна пречка за нас.

Токсично отричане – на проблемите, на това кои сме всъщност, как изглеждаме. Тази отрицателна емоция ни пречи да бъдем смели, да обичаме и приемаме себе си, да се грижим за себе си.

Токсична завист – тя не ни прави щастливи, но и хората край нас. Приятели, познати, колеги, близки, винаги усещат, когато не се радваме за успехите им, но ги „подкрепяме“ в трудни мигове.

Тежка депресия – едно от най-опасните състояния, в които може да изпадне човек и когато е налице, той трябва възможно най-скоро да потърси професионална помощ, да сподели с близки.

Токсичен плач – казват, че сълзите ни помагат да намалим напрежението. Но е възможно плачът да се превърне в токсична емоция и наш отговор винаги, когато попаднем в трудна ситуация. Сълзите невинаги ни помагат да вземем адекватно решение.

Previous post Как мъжете изненадват жените според зодията си
Next post Мадона към Бритни Спиърс: Ще те измъкна!