ГОРЕЩО

Тончо Токмакчиев закъса, тежки здравословни проблеми го налегнаха

Любимият на всички българи актьор Тончо Токмакчиев преживява тежки здравословни проблеми. Комикът дълго време не успява да се излекува от коронавируса. Затова е принуден за кратко да влезе в лечебно заведение.

„В болницата видях какви ли не неща. Мога от личен опит да кажа, че COVID-19 не е просто грип. Нещо много по-сериозно е. Преминах през всички фази на заболяването. Първо започнаха да ме болят ставите. След това се появи температура, която за няколко часа падна, ала ми се запуши носът. По-късно имах и кашлица. Вирусът не оставя организма на мира. Тъкмо си мислиш, че си се оправил, и се появява нещо ново. Гадна работа. Доста неприятно е“, обясни Токмакчиев.

Семейството на актьора също преминава през коронавируса. Жената и майката на Тончо изкарват дори по-тежко заболяването. „Съпругата ми 20 дни бе в болница. Беше в много тежко състояние. Майка ми изкара 10 дни в болница. Аз го прекарах най-леко от трима ни. Ала тепърва ще установяваме последствията, които коронавирусът причинява на организма ни“, каза още Токмакчиев пред „България днес“.

Комикът твърдо подкрепя масовата ваксинация. Според Тончо само това е начинът пандемията да бъде овладяна.