Тончо Токмакчиев закъса, тежки здравословни проблеми го налегнаха

Любимият на всички българи актьор Тончо Токмакчиев преживява тежки здравословни проблеми. Комикът дълго време не успява да се излекува от коронавируса. Затова е принуден за кратко да влезе в лечебно заведение.

„В болницата видях какви ли не неща. Мога от личен опит да кажа, че COVID-19 не е просто грип. Нещо много по-сериозно е. Преминах през всички фази на заболяването. Първо започнаха да ме болят ставите. След това се появи температура, която за няколко часа падна, ала ми се запуши носът. По-късно имах и кашлица. Вирусът не оставя организма на мира. Тъкмо си мислиш, че си се оправил, и се появява нещо ново. Гадна работа. Доста неприятно е“, обясни Токмакчиев.

Семейството на актьора също преминава през коронавируса. Жената и майката на Тончо изкарват дори по-тежко заболяването. „Съпругата ми 20 дни бе в болница. Беше в много тежко състояние. Майка ми изкара 10 дни в болница. Аз го прекарах най-леко от трима ни. Ала тепърва ще установяваме последствията, които коронавирусът причинява на организма ни“, каза още Токмакчиев пред „България днес“.

Комикът твърдо подкрепя масовата ваксинация. Според Тончо само това е начинът пандемията да бъде овладяна.