Топ 3 стратегии как да накарате бившия да ви зажадува отново

Имали сте тежка раздяла и не знаете как да се примирите? Или може би вие сте решили да прекъснете токсична връзка, но след известно време сте разбрали, че сте взели грешното решение? Този тип съмнение е характерен повечето хора, които са прекратили дълги и значими връзки.

Истината е, че трябва да си дадете малко време преди да се опитате да се свържете отново с бившия си. След първоначалната тъга и несигурност, ще започнете да се изправяте на крака и да осъзнавате по-ясно какво всъщност се е случило.

А когато е минало достатъчно време, а все още мислите за бившия си партньор?

Ако през този период той не е заявил недвусмислено, че не желае контакт и не е успял да продължи напред, твърде е възможно да изпитва същите чувства към вас.

Как да направите първата крачка?

На първо място, не забравяйте, че връзката ви приключила с причина. Така че преди първата стъпка трябва да бъде да помислите добре и да оцените предишните си проблеми. Да си дадете ясна сметка дали този път ще можете да се справите с тях. След това можете вече да опитате да направите няколко нежни опита да се свържете с бившия, за да усетите как той реагира на вашето присъствие.

Ето от кои грешки трябва да се пазите:

Не го молете да се върне при вас

Ако той иска да поднови отново връзката ви, това трябва да си бъде негово собствено и добре обмислено решение. Да накараш някого да се чувства виновен и да го притиснеш, предизвиквайки екстремни емоции, е голяма грешка. Така може да се почувства притиснат в ъгъла, а това в никакъв случай не е здрава основа за любовна връзка. Скоро ще се окажете в изходна позиция и всичко ще се повтори отначало.

Не го засипвайте с обаждания и съобщения

В много ситуации бягаме от една връзка, защото се чувстваме претоварени от нея и чувстваме, че имаме нужда от повече независимост. Но когато вкусим живота на необвързаните, връзката започва да ни липсва. Тогава съжаляваме, че сме пропуснали шанса да бъдем щастливо обвързани. Точно този момент е най-подходящ за повторен опит, но честите и настойчиви опити за контакт могат да предизвикат обратния ефект.

Не се опитвайте да го накарате да ревнува

По някаква незнайна причина е прието, че най-добрият начин си върнеш бившия след раздяла е да парадираш с новата си връзка. Психолозите обаче са на мнение, че не бива да използвате този тип тактика. Първо, тя е със съмнителна ефективност. Второ, дори ако накарате бившия ви да ви пише, в дългосрочен план играта с чуждите емоции ще ви навреди повече, отколкото ще ви помогне.

Как да говорите с мъжа след раздяла?

Ако решите да предприемете стъпки, за да възстановите контакта, първото нещо, което трябва да запомните, е да не се натрапвате. Започнете полека, като изпратите съобщение с въпрос какво става с него. Ако знаете, че му предстои рожден ден, имен ден или друг важен повод, отправете кратки пожелания. Не го затрупвайте с известия и не насилвайте разговорите помежду ви. Опитайте се да усетите дали той наистина се радва на контакта. Наблюдавайте дали задава въпроси за живота ви, дали участва активно в разговора и дали е първият, който изпраща съобщения след известно време. И чак тогава може да започнете да мислите за предложение за среща.

Кажете му за нещо, с което се гордеете. Изпратете снимка, показваща вас и вашето ново хоби. Похвалете се с успехите си в работата. Препоръчайте му интересен, вдъхновяващ филм, който наскоро сте гледали. Поискайте съвет относно избора на тоалет за събитие през уикенда. Покажете му, че животът ви продължава след раздялата ви и продължавате напред, дори си прекарвате страхотно. Нищо не предизвиква копнеж толкова силно, както гледката на бившата ви половинка, която се е възродила след раздялата ви.

Ако видите, че бившият ви също се опитва да се свърже с вас и ви изпраща сигнали, че иска да си върнете отново това, което е било между вас, просто бъдете себе си. Водете редовни и естествени разговори с него, съгласете се да се срещнете. Когато се почувствате готови за сериозен разговор, попитайте го честно за неговата представа за цялата ситуация и дали изобщо обмисля да се съберете отново. И отново ще повторим, че внимателно трябва да оцените причината за раздялата ви. За да изградите искрена и силна връзка, трябва да сте сигурни, че не я започвате на базата на предишните спорове и разногласия.

Топ 3 стратегии

Станете най-добрата версия на себе си. Както вече казахме, нищо няма да го накара да му липсвате толкова силно, като това да види, че живеете пълноценен живот. Инвестирайте в развитието си за всеки час, който преди сте прекарали в среща с гаджето си. Отделяйте повече време на хобитата си. Опитайте се да завършите допълнителен проект на работа. Започнете да бягате, да правите йога или пилатес. Гледайте филми, четете книги, правете дълги разходки или изберете друга дейност, която ви отпуска. Погрижете се за вашето благополучие, което определено ще ви се отрази добре. Извършването на много различни дейности не само ще покаже на бившия ви, че се справяте страхотно без него, но и ще ви помогне да се откъснете от болезнените спомени. Също така, ще ви донесе много ползи за бъдещето – както в личната, така и в професионалната сфера. Резултатът – ще подобрите връзката си със себе си и евентуално с бившия си. Ако все още го искате!

Изненадайте себе си и хората около вас. Добавете нотка пикантност към ежедневието си и покажете, че сте спонтанни. Отидете на спонтанна ваканция. Научете нов език. Запишете се на готварски курс. Онагледете всички тези неща щателно със снимки и видеоклипове. Показвайте ги в социалните си медии от време на време, ако това е в рамките на вашите възможности и искате да го направите. Накарайте бившия си да завиди на вашата енергия и подход към ежедневието. Обикновено след това той ще ви потърси пръв. Защото такава активна и жизнерадостна жена просто не е за изпускане!

Върнете контрола над живота си. За съжаление, често се случва, когато влезем в дълга връзка, да се откажем от много аспекти от предишния си живот. Това обикновено се дължи на липса на време – вече предпочитаме да сме с половинката.

Ако връзката ви е приключила, опитайте се да се върнете към дейностите, от които сте се отказали заради нея. Подновете старите си познанства. Ако сте фен на купоните, не се колебайте преди да купонясвате до сутринта през уикенда. Яжте каквото искате и заспивайте, когато искате. Започнете да живеете живота си без влиянието и натиска на бившия си партньор. И когато се почувствате пълноценна, силна и независима жена, тогава вземете решение дали искате да сте отново с него, пише happy-woman.bg