Торн Форестър от „Дързост и красота“ си купува къща в Банкя

Кинозвездата Клейтън Норкрос познат у нас като Торн Форестър от „Дързост и красота“ ще завижее в България от следващата година.

Естрадните легенди братя Аргирови, които се оказват негови близки приятели, вече са го убедили да си купи имот у нас. Благовест и Светослав отдавна агитират известния актьор да им стане съсед. Пеещите близнаци в момента си строят къща в Банкя, а до техните домове ще е къщата на холивудската звезда.

Американецът бил впечатлен от снимки на градчето и споделил, че за него най-важна е чистота на въздуха. „С него сме приятели от много години. Запозна ни Николай Тевекелийски – един богат българин от Ориндж Каунти. Редовно се чуваме по телефона, като понякога си говорим доста за живота в България. Чухме се и за Коледа, за да си честитим Рождеството“, сподели Благовест.

И той, и брат му са убедени, че щом звездата пристигне у нас, той веднага ще бъде впрегнат да се снима в някой от българските сериали или филми. „Много е талантлив, а и изключително харесван мъж. А името му е визитна картичка на успелите хора на Запад“, допълва и другият брат – Светослав.

Клейтън Норкрос е първият изпълнител на ролята на Торн – брата на Рич Форестър в най-гледаната бг сага за всички времена – „Дързост и красота“. В сагата на семейство Форестър той игра между 1987 и 1989 г. Впоследствие в героя му се превъплъти Джеф Трахта.

Премиерата на най-култовата американска сапунка в САЩ беше на 23 март 1987 г., като новите епизоди се въртят и до днес по CBS.

У нас излъчването стартира по-късно – през 1993 г. Първоначално теленовелата бе показана по Ефир 2, а после я преместиха по Канал 1.

През 2017 г. БНТ спря сериала на 3979-ия му епизод. Веднага заваляха стотици писма до ядосани зрители, които искаха да си гледат любимия сериал. Веднага щом Коко Каменаров стана шеф на „Сан Стефано“ 29 обаче, обществената медия поднови излъчването.

За съжаление през 2019 г. „Дързост и красота“ отново падна от екран. „Не е икономически изгодно да харчим пари за лиценза на поредицата, тъй като интересът на зрителите към нея намаля“, обявиха от телевизията, пише България днес.