Тото и Поли Генова триумфираха на наградите на БГ радио

Тото от „Скандау“ и Поли Генова прибраха големите отличия на тазгодишните музикални награди на БГ радио. Те бяха връчени на специална бляскава церемония в Града на тепетата вчера вечерта, а именно изпълнителката на „Инат“ беше една от водещите на шоуто в зала „Колудрума“. Тя обаче бързо трябваше да влезе в ролята на победител и да държи благодарствен реч, тъй като публиката реши тя да е БГ изпълнителка на годината.

Тото все същата награда в мъжката категория, но освен за най-добър БГ изпълнител, той обра статуетките в още 3 категории. Заедно с група „Скандау“ спечелиха приза за БГ дует/трио/вокална група, а за съвместния си проект „Заедно“ със Слави и Ку-ку Бенд отнесе у дома отличие за БГ комбинация и БГ видеоклип.

С най-много призове след Тото пък се нареди Миро, на когото публиката отреди честта да прибере наградите за БГ песен и БГ текст за „Очите“ . Съвсем не изненадващо родната ни представителка на „Евровизия“ грабна статуетката за БГ посланик, а малко от енергията на песенния конкурс беше внесена и на церемонията, тъй като Вики пя за публиката.

Една от най-важните статуетли – тази за дебют, отиде при „Керана и космонавтите“, а отличието за БГ албум грабна Михаела Маринова със „Стъпка напред“. Изненадващо без статуетка останаха Дара, Графа, 4 Magic и Михаела Филева. За най-добра БГ група на годината пък бе избрана БТР.

За поредна година беше връчена и специалната награда БГ Вдъхновение на името на „Ана Мария Тонкова“. Наградата е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика. Тази година, единствената статуетка, която се определя еднолично от eкипа на БГ РАДИО, получиха Тоника СВ и Стефан Диомов.

Ето целият списък с награди:

1. БГ видеоклип – „Заедно“ – Слави, Тото Н и Ку-ку бенд

2. БГ комбинация – „Заедно“ – Слави Трифонов, Тото Н и Ку-ку Бенд – Заедно

3. БГ дебют – Керана и космонавтите

4. БГ изпълнителка – Поли Генова

5. БГ група – БТР

6. БГ изпълнител – Тото Н

7. БГ посланик – Виктория Георгиева

8. БГ дует/трио/вокална група – Скандау

9. БГ албум – Михаела Маринова – „Стъпка напред“

10. БГ песен – Миро – „Очите“

11. БГ текст – Миро – „Очите“, текст Миро

12. БГ вдъхновение – Тоника СВ и Стефан Диомов

Previous post Ето я мащехата на Димитър Бербатов
Next post Мария Бакалова събира пари за борба със СПИН в Кан