Тото от СкандаУ владее номинациите на БГ Радио

Рапърът Йонислав Йотов-Тото от група СкандаУ се разписва с най-много номинации от тазгодишните награди на БГ Радио. Медията, която радва меломаните само с песни родно производство, съобщи основните претенденти за статуетките в понеделник вечерта. За тях по традиция гласуваха слушателите онлайн. Изборът на победители също е в ръцете на публиката.

Рапърът, чийто самостоятелен сценичен псевдоним е Тото H, получи общо 7 номинации в 6 категории. Те са за БГ песен, БГ текст и БГ видеоклип, за които в номинациите го изстрелва парчето „Циганска сватба“. Тото ще протегне ръка към награда и с Лъчо от СкандаУ за дуо на годината. Освен това Йотов ще се бори и в новооткритата награда за комбинация. За нея той влиза в надпреварата цели два пъти. Веднъж – в компанията на Слави Трифонов и Ку-ку Бенд, и друг път – в тази на Deep Zone Project.

Тото ще се изправи срещу Ицо Хазарта, Графа, Любо Киров и Миро за титлата „Изпълнител на годината“.

Сред певиците за голямото отличие ще се борят DARA, Михаела Маринова, Михаела Филева, Поли Генова и Дара Екимова. В категорията БГ песен пък освен „Циганска сватба“ попадат „Очите“ на Миро, „Дай ми“ на 4Magic, “Заради тебе“ на Ицо Хазарта и Last Night на Поли Генова.

Церемонията по връчването на заветните микрофончета ще се състои на 17 юли в Пловдив, в зала Колодрум.

Припомняме, че за първа година на събитието ще бъде връчена награда за БГ комбинация. Тази идея лансираха именно Тото и Лъчо от СкандаУ миналата година, когато заплашиха, че ще се откажат от номинациите си. Рапърите бяха против редом до групите и дуетите да се състезават изпълнители, които еднократно работят заедно.

Previous post Камелия проговори след корекциите
Next post Пороците ни зависят от зодията: Вижте какъв е вашият