Туристите го обожават: Храна, чинии, мост, телефонна кабина – всичко в лилаво

За да привлекат туристи да изследват тази част на света, жителите на остров Банвол решиха да боядисат всичко в лилаво и също засадиха такива цветя.

Фактът, че само миналата година 100 000 туристи са посетили този остров показва, че са успели в това.

Островът край югозападния бряг на Южна Корея е доминиран от люляк и лавандула, които придават на природния пейзаж красив нюанс на лилаво.

Този остров сега е известен като „Лилавият остров“ и има около 400 сгради, чиито покриви също са пастелно лилави, стари телефонни кабини и голям мост, който свързва острова със съседния остров Бакджи в същия цвят.

Този проект е замислен през 2015 г., когато южнокорейската провинция Йоланам поиска островната дестинация да стане привлекателна за туристите.

За да насърчи идеята, правителството помогнало и за засаждането на цветя, добавяйки 30 000 теменужки от Нова Англия, диви цветя в правилния цвят и безкрайни полета от лавандула.

Построени са ресторанти, кафенета и интересни велосипеди, за да направят острова по-достъпен за туристите, но и функционален, особено по време на пандемията на коронавирус.

Че всичко е във функция на лилавия цвят, показва фактът, че ресторантите сервират лилав ориз в чинии с един и същи цвят.

Previous post Павел Глоба обяви късметлийските зодии за 2022 г.
Next post Бамби от „Игри на волята“ превзе Пампорово със сноуборд