Уволненият Джони Деп гушва $10 000 000 за „Фантастични животни 3“

Лишеният от ролята си в третата част на франчайза „Фантастични животни“ Джони Деп ще получи целия обещан му хонорар в размер на 10 милиона долара за всеки снимачен ден, съобщи Daily Mail.

Холивудският ас се е появил на снимачната площадка само веднъж, заснемайки една-единствена сцена. Работата над филма стартира на 20 септември в Лондон.

Премиерата бе отложена за 15 юли 2022 г. заради пандемията от коронавирус. Преди това събитието бе планирано за ноември 2021 г.

На 6 ноември стана известно, че Деп е отстранен от ролята на вълшебника Гринделвалд заради скандала с бившата му съпруга Амбър Хърд. The Sun го нарече „бияч на жени“ на базата на нейните твърдения, че я е пребивал. Актьорът заведе дело за клевета срещу таблоида, но го загуби, което доведе и до неприятните последици за кариерата му.

В третия филм от поредицата Джони Деп е трябвало да има еднакво екранно време с актьорите Еди Редмейн и Джуд Лоу, които се превъплъщават в останалите централни персонажи. Оказва се обаче, че неговият хонорар е по-висок, отколкото на двамата му колеги, твърди Hollywood Reporter. Според изданието по-солидното му възнаграждение се дължи на успехите на поредицата „Карибски пирати“, в която Джони Деп изпълнява главната роля.