Узнай какъв си според сезона, в който си се родил

Нови изследвания, твърдят, че характера и поведението ви до голяма степен се определят от това дали сте родени през зимата, пролетта, лятото или есента.

Ако сте родените през зимата, вие сте целеустремени, волеви, талантливи.

Притежатели сте на по-особен нрав, на моменти можете да проявите дори жестокост. Най-силно изразени са тези качества при родените през декември и по-слабо – при тези, появили се на бял свят през февруари.

Ако сте родени през януари , сте доста по-уравновесени. Жените, родени през зимата, с право могат да бъдат наречени мъжки момичета, защото притежават много от чертите на характера на силния пол. Независимо от пола обаче на зимните бебета трябва да се дават „по-меки”, нежни имена, които със своята мелодичност на звучене да тушират заложените по природа черти на характери.

Хората, родени през пролетта, са лесно раними и уязвими.

При тях можем дори да говорим за известна слабохарактерност. Често са носители на творчески заряд, на голям талант. Хубаво е да го развият, ако не като основна професия, като хоби. Иначе ще се чувстват нереализирани и неудовлетворени. Имат добре развита памет и тънко чувство за хумор. Биха се справили блестящо на дипломатическата сцена. Специалистите твърдят, че н родените през пролетта деца трябва да се дават „по-твърди” имена, което ще ги насърчи да развият твърд характер, да пораснат с по-устойчива психика и здрава нервна система.

На родените през лятото също трябва да бъдат давани „по-твърди” имена, защото са предразположени към прояви на слабохарактерност.

Летните хора са по-разхвърляни, на моменти несериозни, прекалено чувствителни и много мнителни. Лесно се поддават на чуждо влияние, което е причина и бързо да сменят мнението си по един или друг въпрос. Постоянно търсят нещо, стремят се към нови знания, опитват се да докажат на себе си и на света, че могат да носят поне три дини под една мишница.

Универсални качества е заложила природата в характера на родените през есента.

Те са почти всестранно надарени, имат бърз и аналитичен ум, разсъждават трезво. За съжаление имат отстъпчив характер, което е добре за околните, но не и за самите тях. Изпитват постоянно нужда от това да се чувстват обичани, да бъдат обгрижвани. Особено мъжете. Казват, че няма никакво значение какво име ще дадете на роденото през есента дете – то със сигурност ще помогне за развитието и успеха му в живота, пише lovestylemag.com.