Улично куче нахапа Йоко, лекарка от блока й оказа първа помощ

Улично куче нападна певицата Йоана Захариева-Йоко. Снимка на раната, причинена от ухапване, и подробности от инцидента тя разкри в официалния си профил във Фейсбук.

Първа помощ й е оказала съседка лекар, след като три различни столични болници са отказали да я приемат.

„Около 16 ч. бях нападната от улично куче и ухапана по крака. В три лечебни заведения ми бе отказана помощ и ваксина тетанус. Добре, че имаме лекар в кооперацията, в която живеем, името й е д-р Розалина Николова. Тя бе така добра да ме приеме в дома си, за да ми окаже първа помощ и да ми постави ваксината в подобни случаи. Д-р Николова, бъдете жива и здрава, респект“, пише Йоко.

Изпълнителката не крие разочарованието си, споделяйки още, че „човещината е най-ценна в тези смутни времена“. Каченият в уебпространството кадър показва, че кучето е захапало Захариева в областта на прасеца.

Очаквано редица приятели и познати на Йоанна изразиха своето мнение по случая, част от които известни имена в родния шоубизнес. „Оправяй се! Ти, която толкова обичаш животните“, пише водещият Ники Кънчев, а колежката му Нели Хаджийска добавя: „Боже! Ужас! Бързо да отмине и физическата болка, и психологическият ужас… Гуш!“

С коментар се включва също певицата Катя Близнакова: „Йо, теб да те нападне куче? Та ти умираш за тях, нямам думи“. Скорошно оздравяване пожелава и певицата Бони.