Ура! Виктория продължава напред в Евровизия 2021

Виктория Георгиева постигна успех на втория полуфинал на Евровизия 2021 стартира. Тя стана сред 10-те артисти, които ще продължат напред в надпреварата и ще се изправят един срещу друг на големия концерт в събота.

Представянето на песента Growing Up Is Getting Old беше повече от емоционално, като и самата Виктория се просълзи на сцената, изградена в зала „Ахой“ в Ротердам. Както обеща още след първата си репетиция на терен, в акцент на изпълнението й се превърна любимата снимка с баща й.

Според предварителните прогнози българката бе сред фаворитите на журито за втория полуфинал, като първата позиция тя си оспорваше с Швейцария.

Общо 17 артисти се представиха на концерта тази вечер, като 10 от тях продължават напред към гранде събитието в събота. Това са Албания, Сърбия, България, Молдова, Португалия, Исландия, Сан Марино, Швейцария, Гърция и Финландия. Освен тях към финала на конкурса отиват и Испания, Великобритания, Франция, Италия и Германия, които са част от т.нар. „големите 5“. Нидерландия също отива директно в последната битка за триумфа като домакин.

Държавите, чийто път в Евровизия 2021 свърши тук, са Дания, Грузия, Естония, Австрия, Чехия, Латвия и Полша.

Единствените, които не успяха да се поклонят на живо пред публиката пък бяха представителите на Исландия, които останаха под карантина в хотела си заради положителни проби на коронавирус.