Ученически любови омагьосват Гунди и Митата, момиче зад щанда задоми Камата

Тоталитарното време не позволява на футболистите да се правят на звезди, а и повечето от тях израстват като скромни и бедни момчета. Женят се за ученическите си любови.

Типичен пример е иконата на „Левски“ – Георги Аспарухов. Гунди и Лита Маркова се знаят от деца. Дамата не се интересува от футбол и е изненадана, че симпатичният дългуч е толкова популярен, когато я кани за първи път на мач на „Герена“.

Поетът на ЦСКА Димитър Якимов има два брака, но една голяма любов – Таня Димитрова, позната на по-възрастните зрители като водеща „Телевизионен справочник“. Митата се залюбва с Таня, когато тя е едва в 8. клас. Двамата се разделят след 16 години брак заради склонността на армееца към пиенето, комара, но и сега са отлични приятели. Събират се заедно с дъщеря им на семейни празници.

Легендарна е историята на Ицо Стоичков, който среща продавачката Мариана в несъществуващия вече магазин „Аско Деница“ в квартал „Младост“. Ицо получава квартира там и отива да я обзаведе заедно с кума Наско Узунов. При пазаруването се запознава с Мариана, момиче от квартала и негова съпруга до ден днешен.

Ученическа любов свързва завинаги и легендата Спас Джевизов с Калиопи, съгражданка на легендарния нападател от Пловдив.

През 80-те години обаче връзката прочут футболист-известна красавица вече пробива и у нас. Георги Илиев-Майкъла от ЦСКА се жени за прочутата манекенка Бети, една от първите модели у нас наред с Петър Генадиев. Красавицата е бунтарка, а според свидетели е първата у нас, съблякла се публично по монокини на плажа в Слънчев бряг. Шок за ония времена!

Покойният вече капитан на националите Георги Димитров-Джеки пък вдига сватба с популярната певица Кристина Димитрова. Кратката им и буйна връзка ги дарява със син Мартин.

Любо Пенев пък дава старт на модата с миските. Нападателят, тогава във „Валенсия“, забива Даниела Серданова, Мис ЦСКА. Софиянката, една от най-красивите българки през последните 30 години, роди син на звездата, но последва раздяла.

Гиби Искренов сключва брак със стюардесата Алина, която цяла България познава от календарите на БГА Балкан. Двамата имат дъщеря Настася (кръстена на Настася Кински). Следва раздяла. Радостта на Народа се събира с ученическата си любов – певицата Камелия Воче. Нова раздяла и Гиби вдига втора сватба с красивата треньорка по гимнастика Кремена Ангелова. Следва втори развод, а идолът на левскарите изненадващо се озовава в Америка при Алина. Сега Гибона, минал и през „Ботев“, кара такси в Далас и не иска да чуе за България.

Разбира се, връзката гимнастичка-футболна звезда става емблематична покрай Илиана Раева и Наско Сираков. Години по-късно я повтарят Мария Петрова и Боби Михайлов. Вратарят се влюбва в пловдивчанката, докато рита за „Ботев“. Тогава вече е разведен с първата съпруга Петя, майката на Николай и Бисера.

Previous post Падна и маската на Перлата в „Маскираният певец“
Next post Шеф Силвена Роу: Започвам ново шоу, което ще е изцяло за начин на живот