Фенове избраха номер 1 в чалгата: И певица на годината е…

Гласуване сред феновете на попфолка определи коя е певица на годината и голямото отличие получи една от най-обичани и успешни звезди – Галена.

Допитването се проведе онлайн заради пандемията от COVID-19. Класацията се състои основно от млади и хитови изпълнители, които за разлика от „старите кучета“ в жанра, бълват непрестанно нови песни.

Галена грабва челната позиция, след като събира най-много точки, а любопитното е, че в началото на годината е едва на 4-о място. През следващите месеци започва стремглаво изкачване, за да може в края на 2020 година да се окичи като кралица на кръшния жанр.

Изминалите месеци бяха доста динамични за изпълнителката от Смядово, която изкара коронавирус заедно с малкия си син и беше принудена да се изолира в апартамента си в София. За щастие, тя успя да се възстанови и дори успя да хване кратък промеждутък от време, в което се завърна към участия в нощните заведения.

Чалга класацията за миналата година не разделя мъжете и жените, както започнаха да раздават награди някои значими международни кинофестивали. Така на второто място се оказва младата надежда на чалгата Меди. Позицията му в призовата тройка не е изненадваща, тъй като певецът успя да направи най-много песни от колегите си, а традиционни имена като Коцето, Борис Дали и Илиян Тупалката бяха изпаднали в творчески зимен сън.

Топ 3 се допълва от тийнзвездата Лидия, която е най-слушаната от новата вълна чалга изпълнители и логично е получила сериозен брой гласове. Тя стана известна и с отрязването на носа си, заради което я сравниха с Преслава. Меломани отчитат, че двете много си приличат визуално, и се надяват точно Лидия да наследи добричлийката.

Именно с Преслава е свързана най-голямата изненада в класирането. Тя заема нетипичното за нея 7-о място. В началото на годината певицата бе временно на първа позиция, но след това пропадна надолу в класирането. Дори и в краткото време, в което дискотеките работеха, Преслава не приемаше ангажименти и това вероятно е оказало влияние в отношението на феновете към нея.

На 4-о и 5-о място са други дебютанти – Десита и Денис Теофиков, като последният направи чалга хита на годината, като през пролетта възпя карантината, а видеото беше гледано от милиони. След тях се нарежда Емилия, която прави силна първа половина на годината, но след това отстъпва назад, макар и с място в Топ 10.

Малкият син на Тони Стораро – Емрах, беше непознато име през 2019 година, но месеци по-късно успява да се намести на осмо място в сърцата на феновете. Всъщност точно Емрах бележи и най-голямо израстване, докато неговият по-голям брат Фики изобщо не присъства в челото, а е едва 23-и. Челната десетка се допълва от Галин и Емануела, но и двамата бележат спад спрямо предходните 12 месеца.

Далеч от лидерите остават Алисия (12-о място), Константин (14-о), Софи Маринова (20-о), Камелия (33-о), Андреа (36-о), Ивана (45-о), Тони Дачева (76-о) и Сузанита (78-о).

Битката за певица на годината традиционно създава напрежение във фолка, като отличието стана причина преди години Галена и Преслава да развалят приятелството и да не си говорят, пише България днес.

Previous post Кой застава до Зуека, ако Рачков напусне „Капките“
Next post Данчо разкри, че и Даяна е с Covid-19, от него ли се е заразила?