Фицата почита гениалния Тодор Колев с „Опасен чар“

Актьорът Филип Аврамов, музикантът Нелко Коларов и група „Акага“ ще представят за първи път сърцатия си трибют към легендарния актьор Тодор Колев в София. Музикалният им реверанс е под надслов „Опасен чар“ и ще бъде представен на 4-и декември на най-голямата клубна сцена в Студентски град – тази на Joy Station.

Под светлината на прожекторите в този спектакъл са Музиката и Фицата, който е възпитаник на Тодор Колев и един от най-умелите му имитатори.

„Искам хората да си спомнят за този човек с любов и на сцената да се случи нещо светло в тези интересни времена на изолация с корона. Тодор Колев, освен че е актьор, е и музикант на световно ниво. Да пресъздам с глас атмосферата на песни, добили шлагерен статус за хиляди българи, е едно от най-големите ми предизвикателства. Но пък нищо голямо не идва от лесни задачи.“, споделя звездата от комедийния сериал „Домашен арест“.

Неслучайно той избра да скочи именно в кожата на Колев за финалното си превъплъщение в риалити формата „Като две капки вода“ през 2015 г.

„Хората страшно добре приемат това, което правим с „Акага“ и Нелко Коларов. Аз имах дилема да се занимавам с това нещо. Нелко ме нави. Беше ме гледал на финала на Капките в образа на Тодор Колев. Беше супер впечатлен. Каза „Ти си. Това е. Няма кой друг“, каза за „Монитор“ Аврамов.

В рамките на събитието ще прозвучат класики като „Фалшив герой“, „Как ще ги стигнем“, „Черно море“, „Жалба за младост“ и „Това е изкуство“, а въздействащите аранжименти са дело на пианиста Нелко Коларов.

Невероятните истории на екранния Господин за един ден ще се разгърнат върху духовитите изпълнения на „Акага“. Бас китаристът и вокалист на групата Краси Куртев пък ни сподели за коя история се сеща всеки път, когато компанията репетира „Черно море“.

„2000 г. на шоуто на площада пред Двореца бяхме Тодор Колев, ние и Карандила от Сливен. Бяхме в една военна палатка отзад и извадиха една домашна ракия, сланина, а вътре задимено, висок градус. После свирихме хорото в полунощ и народът ликуваше. Беше изключителен момент под открито небе.“, спомня си той.

Междувременно Фицата уплътнява свободното си време с ремонт. Той се е заел с нелеката задача да преобрази част от къщата си в изложбена зала, като по план е заложено да има и сцена.