Фолкпевицата Валя: Библията преобрази начина ми на живот

„Библията преобрази начина ми на живот, мисленето и поведението ми! Откакто чета всяка вечер Евангелието, осъзнах и преосмислих много неща. Започнах да прощавам, укротих гнева и нервността си, успях и да потисна егото. Гледам на света с други очи.“ Това сподели пред „България Днес“ фолкпевицата Валя. Изпълнителката на „Ще горя“ и „Минало си ти“ живее своеобразен втори живот, в който духовното се извисява над материалното и преоткрива повелите на вярата във всяко свое действие.

В основата на вярата стои майката на Валя, която носи Бог дълбоко в сърцето си. През годините певицата успява да попие от нейните възгледи и така постепенно започва обръщането си към Господ. Неслучайно така се ражда и най-новата ѝ песен – „Молитва за България“.

„Беше по време на локдауна. Една нощ се помолих на Бог да ми даде песен, в която да се пее за България, за вярата, за децата, за любовта и смирението, за избавление от пандемията. И малко по-късно тя дойде! В полунощ станах и започнах да творя. Така се роди „Молитва за България“, разказва за чудотворното събитие изпълнителката от Пловдив. А след като чула песента, ласкави думи за добре свършената работа към майка си изказала и 14-годишната ѝ дъщеря Мария. Друг вдъхновител за Валя се оказва покойният учител по вероучение Дерек Принс. В една от книгите си той разказва как американският президент наложил пост и молитва на цялата американска нация за благоденствие на САЩ и впоследствие на това Америка процъфтява.

Previous post „Забраненото шоу на Рачков“ спира
Next post Какви са мислите на мъжете, когато правят секс отзад?