Хавиер Бардем изригна срещу руското нахлуване в Украйна

Испанският актьор Хавиер Бардем, който е носител на награда „Оскар“ и тази година е номиниран отново за приз на Академията за кинематографично изкуство и наука, се присъедини към протест пред руското посолство в Мадрид в подкрепа на украинския народ и срещу инвазията на Русия срещу съседната ѝ страна, съобщи life.dir.bg

„Тук съм, за да покажа, че осъждам войнствените действия на Руската федерация срещу Украйна“, каза Бардем пред Ройтерс на протеста, на който се събраха около стотина души със синьо-жълтия украински флаг.

С черна маска и черен суичър с качулка, 52-годишният артист разговаря с протестиращите и каза, че се опасява инвазията да не предизвика голяма бежанска вълна.

„Това е инвазия…тя нарушава основното право на Украйна на териториален суверенитет, нарушава международното право и много други неща“, каза Бардем, който спечели приза на Американската академия за кино изкуство и наука за поддържаща роля през 2008 г. и е номиниран за най-добър актьор тази година.

Наблизо млади демонстранти развяваха знамената на Украйна и на ЕС и носеха плакат с надпис „Европа, защити бъдещето на децата ни – спри Путин!“ на английски и испански език, предава БТА.

Подобни демонстрации имаше в четвъртък и в други европейски страни, включително и в Португалия, където има многобройна украинска общност.

Previous post Криза са синоптички! Стефани Обадяру се сбогува с телевизията
Next post Падат тайни от миналото: Халваджиян имал още един брат?!