Халваджиян позлати фамилия Стораро, вижте как

Голям хаир направил преди години Маги Халваджиян на семейство Стораро. Продуцентът станал нещо като кръстник на цялата фамилия. Двигателят на шоуто „Като две капки вода”, в което се изявява големият син на известното семейство – Фики, дал идеята на баща му Тони преди години. Тогава Маги тъкмо стартирал кариерата си със снимане на фолк клипове, а Тунчер Фикрет Али, както е цялото име на Човека Глас, правел първите си песни в компанията „Диапзон рекърдс” на Ненчо Касъмов.

Изпълнителят от Шумен се представял с краткия вариант на първото си име – Тони. На снимачната площадка на поредния клип на Маги Халваджиян, тогава режисьор на видеото, му се сторило неподходящо, може би като за бъдеща звезда, певецът да се представя само като Тони. И тъй като е живял в Италия, а и винаги е следял чуждестранните продукции, бъдещият продуцент се сетил за гениалния оператор Виторио Стораро, носител на „Оскар”. Веднага предложил на певеца да прибави Стораро към Тони.

Бащата на Фики много харесал фамилията и от тогава е Тони Стораро. „Всъщност много късметлийска фамилия, за която сме изключително благодарни на г-н Халваджиян”, каза преди време Фики в интервю. Големият син на Тони днес се изявява на музикалната сцена с фамилията Стораро, както и в шоуто на продуцента Маги Халваджиян „Като две капки вода”.

Фики си спомня началото на музикалната кариера на баща си през 1998 г. До преди да се преместят в София, баща му Тони свирел с оркестри в родния им град Шумен. В един момент работата намаляла и Тони се чудел какво да прави. Приятел му предложил да се пробва в София. Тогава било най-силното време на чалгата. Само че и доста труден период, при това безпаричен. Тони все пак решил да си пробва късмета. Приятелят се познавал с продуцента Ненчо Касъмов и ги запознал. Тони бързо взел решение и дошъл с цялото си семейство в София. Фики бил едва на 3 годинки, но добре си спомня, че не разполагали с много пари и трябвало да пестят. С родителите му и баба му живеели в малка квартира, около 30 кв. м. и били нагъчкани като сардели. „Баща ми пътуваше с трамвай, понякога се придвижваше и пеша. Спомням си тези работи и никога не бих ги забравил, защото тези спомени изграждат човека”, споделял е Фики. Майка му гледала него и малкия му брат. Баба му все още работела.

„Имахме един малък телевизор и постоянно карах баба ми да ме буди, като започваше кечът”, казвал е певецът през смях. Вече като по-голям, Фики е слушал много от баща си за това време. Тони Стораро му разказвал колко е било трудно началото на кариерата му и как е стигнал до успеха, на който се радва днес. И в най-смелите си мечти не допускал чак такъв блестящ резултат. „И аз не съм си представял, че при такъв баща и стойностен изпълнител може да премина някаква граница, да видят и мен. Което е супер трудно и благодаря на Бог. Вярата в Бог ни кара да бъдем по-добри хора и да правим по-добри неща”, казвал е Фики.

Той повярвал в своята мечта още като ученик, когато диригентът Ричард Фростик го избрал да е сред младежите, които ще участват в програмата за откриването на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Това се случило, след като диригентът направил кастинг в редица музикални училища в България, включително и в музикалното училище „Любомир Пипков” в София, в което Фики учел.

Големият син на Тони Стораро е сред 5-те избрани младежи от общо 1000 ученика, които се явяват на кастинга. Фики впечатлява Ричард Фростик с изпълнение на Стиви Уондър и песен на Васил Найденов. И двамата са му любими изпълнители. Когато през 2020 г. печели осмия сезон на шоуто „Като две капки вода”, Стораро-младши се запознава с Васко Кеца. Поводът е една от имитациите на Фики, която е именно на естрадната звезда. Запознанството с Васил Найденов и хубавите думи, които чува от него за себе си, е поредната сбъдната мечта за попфолк певеца, пише Уикенд.

Той и днес се вслушва в съветите на родителите си. За кариерата си, разбира се, разчита на баща си Тони Стораро. „Аз съм щастлив човек, който може само да се гордее, че има един такъв баща, който може да му дава рамо и да му казва как да се справя с живота, защото не е никак лесен”, споделя Фики.