Харисън Форд в Кан: Обичам да остарявам

Обичам да остарявам, каза 80-годишният Харисън Форд в Кан, където представи най-новия филм от поредицата за приключенията на Индиана Джоунс, цитиран от АФП.

В продукцията той е подмладен благодарение на използвани специални ефекти.

Холивудската киноиндустрия все повече харесва този вид дигитални технологии, които са особено впечатляващи в първия половин час на петата част от приключенията на археолога, в чийто образ Форд се превъплъщава за последен път.

„Не се обръщам назад и не мисля, че бих искал отново да съм онзи човек, защото не съм. Харесва ми да остарявам, беше страхотно да съм млад, но, можеше и да съм мъртъв, а аз съм просто стар“, пошегува се той на пресконференция в Кан.

Харисън Форд, една от легендите на американското кино, получи почетна наградата „Златна палма“ преди официалната прожекция на „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ в четвъртък вечерта.

Той не възнамерява да се пенсионира след сбогуването с образа на Индиана Джоунс, най-емблематичния герой в кариерата му, заедно с Хан Соло от „Междузвездни войни“.

Форд потвърди, че ще продължи да се снима във филмите „1923“ (Парамаунт плюс) и „Shrinking“ (Епъл ти ви).

Катлийн Кенеди, президент на „Лукасфилм“ – дъщерното дружество на „Дисни“, което притежава франчайза за приключенията на археолога, увери, че в бъдеще няма да се използват специални ефекти, за да се върне Харисън Форд в поредицата.

„Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ излиза по кината в края на юни.

Previous post Учени посочиха ползите от отворените връзки
Next post Виктория и Явор са големите победители в „Един за друг“