Хисарският поп стана жертва на нагли измамници

Мними строители измамиха Хисарския поп. Легендарният фолк певец наскоро започва ремонт на покрива, идва строителна бригада, свършва работата наполовина и изчезва.

„Уж започнаха покрива, но нищо не направиха. И ми се наводни едно помещение при последните дъждове. Преди 25 години сам си го правех този покрив, но бях млад. Връзвах едно въже за комина и започвах работа. Но сега вече съм на години и няма как да се справя. С тези болежки и проблеми ме държи единствено любовта на хората. Усещам, че съм обичан. Затова и записах шест нови песни, към които скоро ще заснема видеоклипове“, разкри пред „България Днес“ изпълнителят на „Дай си сърцето“.

Тревогите на Хисарския поп не свършии дотам. Тежки проблеми с краката го мъчат една година, след като легна на операционната маса, сподели 80-годишният емблематичен изпълнител от зората на прехода, който продължава да се бори със здравословни ядове.

„Тези дни става една година, откакто ми оперираха единия крак. Той ме боли много повече, отколкото другия, който рязаха преди четири месеца. Изпитвам затруднения с качването на стълби и се опитвам да правя всяка сутрин гимнастика в леглото, за да се раздвижвам. Но съм си казал, че няма да се оплаквам. Знам, че може да бъде много по-трудно“, изповяда се Димитър Андонов, както е истинското име на певеца.

Хисарския поп разказа, че с идването на топлите дни вече е затрупан от участия, но болките в краката му създават проблеми. „Аз съм такъв, че пея с часове. Но не мога през цялото време да стоя прав и затова през половин сядам за 5 минутки, за да си почина. След това се изправям и продължавам. Знам, че никой няма да ми направи забележка, че сядам. Аз самият държа да изпълнявам песните си прав, защото така показвам уважение към хората“, каза още пред вестника певецът, обичан от няколко поколения.

През 80-те години на миналия век в Хисаря се заражда легендата за Хисарския поп – свещеник, прогонен да се скита по пътищата на България, който пее своите песни, забранени от социалистическия режим по това време. През 1983 г. нелегално издава първата си аудиокасета, разпространявана от ръка на ръка.

Previous post Йоана Буковска-Давидова: Живеем във времето на лъжите и фалшивите новини
Next post Кобилкина сподели изненадващо признание за Слави