Хисарския поп влезе в болница, на системи е

Емблематичният изпълнител от 80-те години на миналия век е на системи в реанимацията на столично лечебно заведение. Димитър Андонов, както е истинското име на певеца, претърпя операция за подмяна на колянната става, тъй като през последните месеци положението му беше много сериозно и не можеше да ходи без помощта на патерици.

„Не се търпеше повече и влязох в болница. Смениха ми едната става, другата ще е по-нататък. Взех пари за операцията, които сега ще трябва да връщам, но болките наистина бяха много силни. Цялата интервенция отне около 4 часа – самата операция беше два часа и половина, но с подготовката стана повече време. Заспал съм, докато са ми сменяли ставата и се събудих в реанимацията. Биха ми инжекции, вливаха ми системи, надявам се да се възстановя и отново да проходя“, коментира пред „България Днес“ Хисарския поп, докато лежи на болничното легло. Гласът му е силно отслабнал и всяка дума му коства сериозни усилия.

Наскоро изпълнителят призна, че може да се придвижва само с две патерици и не може да изкачва стъпала. Пробвал методи от народната медицина без резултат и така се стига до операцията.

„Не искам да се оплаквам и затова казвам, че се държа. За мен е важното отново да мога да се придвижвам нормално. Не ми е никак лесно. Ако все мърморим, лошотията ще се засилва. Затова ще мислим за хубавите неща. Здравето е най-важното, но трябва да мислим и за другите неща от живота да оставим нещо след нас. Това е причината да продължавам да пея и да творя. Очаквам до 5-6 дни да ме изпишат от болницата и да се прибера вкъщи“, каза още пред вестника Андонов.

Той си пожела скоро да може отново да записва песни и да забавлява приятели и почитатели, тъй като музиката е неговия живот.

През 80-те години на миналия век в Хисаря се заражда легендата за Хисарския поп: свещеник, прогонен да се скита по пътищата на България, който пее своите песни, забранени от социалистическия режим по това време. Прави записите си сам с техниката в дома си, а тайно на приятели раздава аудиокасети с изпълненията си.

През 1983 г. нелегално издава първата си аудиокасета, разпространявана от ръка на ръка. Хитове от нея са песните „Елена, Елена“, „Една цигара“, „Дай си сърцето“, „Обичам те“, „Звезди ли искаш да ти свалям“ и „Аз от тебе спомен нямам“. По времето на социализма песните и славата нa народен любимец му носят само проблеми – забраняват му да пее, гонят го от работа, спират участията му в телевизионни, предавания. Въпреки това той привърженик на Тодор Живков и пише песен за него.

Previous post Кобилкина става актриса, влиза в известен сериал
Next post Невероятно! Тото от „СкандаУ“ купил буса на папа Франциск