Цветана Манева гледа Алекс Сърчаджиева от първи ред

Родното Черноморие успя да събере едни от най-популярните и обичани родни актриси през последните дни. Голямата Цветана Манева успя да отдели три дни от натоварената си програма и пристигна за фестивала „Арт поток“, като още първата вечер уважи Алекс Сърчаджиева и изгледа спектакъла й „На живо“.

Манева се появи пред читалището в Царево минути преди началото на представлението, а чакащите да влязат хора се втурнаха да я поздравяват и да се снимат с нея, като не пропуснаха да изкажат колко са развълнувани от тази среща. Самата Цветана отвърна с усмивка на всеки почитател и благодари за уважението, което проявяват, пише „Телеграф“.

След това голямата ни звезда се отправи към залата, където зае мястото си на първи ред. От там тя изгледа изповедта на Александра, която от своя страна успя да разчувства цялата зала с истинската история за своя живот, за загубите на най-любимите й хора – майка й Пепа Николова и мъжа й Иван Ласкин. Зрителите за първи път чуха от нея и историята с баща й такава, каквото само една дъщеря може да почувства и разкаже.

С този спектакъл по текст на Яна Борисова и с режисьор Димитър Коцев-Шошо Сърчаджиева успя да покаже колко сила всъщност се изисква, за да застанеш и да разкажеш себе си и болката си. „Браво, момиче!“ – това бе и най-честият коментар на всеки в залата след края на постановката. На финала Алекс не спести вълнението си, че Цветана Манева е там и я гледа, и след като двете се прегърнаха, Сърчаджиева заяви: „Обичам те, Цветана!“. Самата Манева също даде висока оценка на видяното. „Алекс е много трепетно същество. Чудесна артистка и много добро момиче. Показа невероятни актьорски умения в спектакъла. Тя направи своята изповед. Чудесна е!“, не спести похвалите си Цветана съм Сърчаджиева.

Ден по-късно пък всички похвали и високи оценки бяха отправени само и единствено към Цветана. В Лозенец тя представи пред многобройните си почитатели книгата „Тя, Цветана Манева“, дело на Яна Борисова и Георги Тошев. Самата Яна също бе там, както и Теди Духовникова, която не скри вълнението си от факта, че говори за Цветана, а лекото потреперване в гласа й издаде респекта и уважението, което изпитва към Манева.

„Когато за пръв път играех с нея в една постановка, виждайки я на първата репетиция, аз се чудих дали изобщо ми е мястото там, за такъв талант. Днес съм щастлива, че мога да кажа, че сме приятелки. Винаги чувам съветите, които ми дава и се вълнувам ужасно, когато дойде да ме гледа в театъра“, заяви Духовникова.

Тя прочете своето писмо до Цветана, което е намерило място в книгата, а след това и тези на колегите й Захари Бахаров и Юлиан Вергов. Яна Борисова също прочете своето, както и това на Стефан Вълдобрев към Манева. Всички писма бяха различни, но обединени от едно – любовта, уважението и респекта, които всички имат към голямата Цветана.

Previous post Вдовицата на Коста Цонев продаде дома им за солидна сума
Next post Орлин Павлов се учи да пилотира самолет