Цирк! Скубане в ефир: Отнеха короната на миска (Видео)

Конкурсът за красота „Мисис Шри Ланка“ потъна в хаос през уикенда, когато бивша носителка на титлата обяви, че новата победителка не отговаря на условията за участие, защото е разведена и насила ѝ сне короната, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Видеозапис на събитието от неделя показва победителката в конкурса за 2019 г. и настояща носителка на титлата „Мисис Свят“ Каролайн Джури, която се обръща към публиката след обявяване на новата победителка и подгласничките ѝ в Коломбо.

„Има правило, че трябва да си омъжена и не развеждана, затова предприемам първите стъпки и казвам, че короната отива при първата подгласничка“, каза Джури, след което прекоси сцената и отиде до обявената за победителка в конкурса Пушпика де Силва, за да ѝ свали короната.

Джури започна да тегли шноли от косите на Де Силва, успя да ѝ махне короната и да я сложи на главата на първата подгласничка. Де Силва напусна сцената. Инцидентът се разигра на фона на тържествена музика, подготвена предварително, за да се отбележи подобаващо върховия момент в конкурса.

В понеделник във фейсбук Де Силва съобщи, че не е разведена, а живее разделена със съпруга си.

„Ако не съм отговаряла на условията, можеха да ме махнат още в началото на конкурса“, написа тя на синхалски език.

Отличието ѝ бе върнато във вторник на пресконференция, след като организаторите на конкурса за красота потвърдиха, че Де Силва не е разведена и ѝ поднесоха извинения. Джури била инструктирана също да се извини, но още не го е сторила, съобщи ДПА. След инцидента Де Силва отишла в болница заради наранявания по главата, получени от усилието на Джури да ѝ свали короната. Де Силва е подала оплакване в полицията и Джури е повикана да даде показания.

Победителката в конкурса „Мисис Шри Ланка“ се състезава на световния конкурс „Мисис Свят“. Джури, която го спечели през 2020 г., не бе открита за коментар.

На официалната страница на „Мисис Свят“ в Инстаграм бе съобщено за победата на Де Силва с кратка публикация и нейна снимка във вторник.