Червени лампички, които алармират, че е време да си смените работата

Струва си да вземете сериозно неприятните усещания и преживявания, свързани с мястото на работа. Помислете как да ги намалите. Понякога единственият ефективен метод е да се намери нова работа. Фактът, че е дошъл моментът за промяна се потвърждава от думите, които използвате много често, например:

1. „О, не! Утре е понеделник … ” Часът на почивка и „да не правите нищо“ често изглежда твърде кратък. Когато се наслаждавате на отговорностите си, може да почувствате копнеж за изминалия уикенд, но също така виждате положителните страни от началото на работната седмица и не се чувствате уморени при мисълта за работа, пише struma.bg. Ако възприемате завръщането си в корпоративната реалност като нещо изключително трудно и неприятно, тогава си струва да помислите за промени в професионалния си живот.

2. “Не искам да …” Обезкуражаването може да бъде естествено състояние и резултат например от изтощение. Струва си да се стигне до източника на тези емоции и да се помисли защо те възникват: враждебност към шефовете, липса на възможности за развитие, усещане за монотонност?

3. “Кога най-накрая ще е 18:00?” Имате ли впечатление, че във вашия офис действат мистериозни сили, които забавят движението по часовниковата стрелка? Може би решението на този пъзел е много по-лесно, отколкото си мислите. Времето, което минава непоносимо бавно, всъщност минава доста бързо, но вие го усещате по различен начин, защото ви е скучно на работа.

4. “Няма нужда да мисля, когато работя, защото знам наизуст своите отговорности.” Рутината – за някои е силно свързана с чувство за сигурност, докато за други е разрушителна. Ако сте тип човек, който се радва на стабилност и повторяемост, извършването на едни и същи задачи за дълъг период от време може да бъде нещо естествено и приятно. Проблемите започват, когато очаквате чести промени и развитие. В тази ситуация си струва да намерите работа, която да отговаря на вашето предразположение.

5. “Само за да достигне заплатата …” Вашата заплата ли е единственият фактор, който ви мотивира да работите? Струва си да помислите кое е най-важното за вас в професионалния ви живот и как можете да го постигнете. С тези знания ще намерите мечтаната си работа.

6. “Скучна, слабо платена и безперспективна работа, но стабилна”

Понякога можете да напуснете добре платена работа на свободна практика или да отидете в компания, където можете да очаквате интересни перспективи – дори ако трябва да пътувате по-дълго или да получите допълнителна квалификация. Може би тази промяна ще ви позволи да се насладите на новите си отговорности.

7. “Не искам да говоря с тези хора.” Отвращението към хората, с които прекарвате значителна част от деня си на работа, е силен сигнал за напускане!

8. “Не си спомням кога за последен път срещнах приятелите си.” Промяната е необходима и когато професионалната ви дейност ви поглъща дотам, че пренебрегвате други области от живота си. Може да не се наложи да търсите нова работа или професия.

Previous post Разберете коя е най-сексапилната черта на вашия зодиакален знак
Next post Страната с най-лудите закони в света