Шейла Зонич триумфира на Zvezde Granda, нашият Янко отпадна

С грандиозен финал приключи най-голямото музикално шоу на Балканите – Zvezde Granda, предаде NOVA. В тройката на финала на 17 сезон на балканския конкурс останаха Андрияна Петрушовска от Северна Македония, Мики Секуловски също от Северна Македония и Шейла Зонич.

На първо място зрителите поставиха Шейла Зонич, която получава голямата награда – продуциране на песен и маркетингово промотиране, музикални участия и чисто нова кола. Шейла Зонич е родена в Германия, където родителите ѝ бягат по време на войната, а след четири години се завръща в Босна със семейството си в село Каменград близо до Сански мост, където е израснала. Талантливата певица и победителка в Zvezde Granda твърди, че започнала да пее, когато се научила да говори. Едва шестгодишна е имала първия си контакт с пианото, на което изсвирила мелодия от сериал. Нейн ментор е Цеца Ражнатович.

След деветмесечна битка, усилена работата и усилия от страна на менторите да осигурят на кандидатите най-доброто за тях, най-накрая триумфира най-добрата, а това според публиката беше Шейла Зонич. Изпълнителката спечели 132 014 гласа от публиката, докато Мики Секуловски завоюва второ място с 102 103 гласа, а Андрияна Петришовска зае третото с 71 187 гласували за нея. 17 сезон на балканското музикално шоу събра забележителните 529 000 гласа от публиката, което го превърна в най-добрия сезон на музикалния конкурс до момента.

27-годишният перничанин Янко Янков надви жестока конкуренция, за да си осигури участие в последния, 14-и кръг от състезанието. Той е първият българин, достигнал до финала. Яни направи фурор сред феновете не само у нас, но и в съседна Сърбия.