Явор Бахаров изплю камъчето: Имам проблеми с алкохола!

В началото много ме беше срам. Непосредствено след случката февруари месец имаше премиера на „Съни бийч“ и нея трябваше да пропусна. Не върви след такъв инцидент да излезеш усмихнат да представиш проект. Веднага след това едно представление на Радичков ми беше отвратително. За сцената е необходимо едно самочувствие, което ми беше избягало, после започнах да го възвръщам. Признанието е на актьора Явор Бахаров, заловен да шофира с алкохол и наркотици. И изплю камъчето: „Имам проблем с алкохола, не с наркотиците. Алкохолът ме кара да съм по-буен“.

„Самият полицай каза: „Дъщеря ми е на 5 години, ако я беше ударил на тротоара. Тогава казах: „Ето, сложи ми белезниците“. Тогава осъзнаваш, че това е белият кахър. Сега навредих на майка ми, на баба ми, на хората около мен. С наркотиците нямам проблем, по-скоро алкохолът ме кара да съм превъзбуден. Не съм пияница, не пия честно, но нямам най-доброто пиянство. Буен съм. Когато съм напрегнат поради други причини после като пийна и се озлобявам. Като съм в добро настроение като пийна и се усмихвам защото душата ми се чувства добре. Тази беда ме накара да се чувствам по-силен, по-съобразителен“, каза още той.

Братът на Захари Бахаров се обвинява за това, че малко след инцидента е починала едната му баба. „Може би това е ускорило процеса“, смята той.

Джигитът на пътя не се страхувал да влезе в затвора. „Ще го преживя“, твърди той.

„Каквато и да е присъдата ще ми седи като обица дълго време, но първо трябва себе си да успокоя и после публиката и хората около мен ще са по-спокойни. В България имаме много проблеми с катастрофи, наказанията не са достатъчни или не са правилни“, каза още артистът.

„В моя случай беше празнична вечер, бях спал 4-5 часа и трябваше да се кача и да карам ски. Докато се обличах усещах, че съм още замаян, мислех, че ще отида да се пусна по склона и всичко ще мине, но така и не се пуснах“, каза още Бахаров.

„От много малко нещо може да се прекатури основния път в живота, така че не подценявайте дребните неща, не сядайте пили или пушили зад волана, сериозна е работата. Една грешка променя съдбата не само на вас и вашите родители, близки, на пострадалите хора, на целите техни семейства. Шофирането не е безотговорна работа, трябва да се внимава и да се действа отговорно“, обърна се Бахаров към зрителите.

Той съобщи, че вчера е научил за кончината на съдията от Разлог, който го осъди на 1 година затвор и глоба от 10 хиляди лева.