1 лира обезщетение ще получи Меган от таблоид

Съпругата на британския принц Хари – Меган Маркъл, ще получи обезщетение от една британска лира от таблоида „Mail on Sunday“, предаде Асошиейтед прес. Британски съд отсъди, че изданието е нарушило личното пространство на херцогинята на Съсекс, предава life.dir.bg.

Сумата беше разкрита от британския в. „The Guardian“, след като преди десет дни „Mail on Sunday“ реши да се откаже от обжалване на съдебното решение и публикува съобщение, с което призна, че Маркъл е спечелила делото.

Обезщетението от една британска лира покрива само претенциите на херцогинята за нарушаване на личния живот. Таблоидът ще плати и друга сума, чийто размер не се уточнява, за нарушаване на авторски права и адвокатски хонорари, съобщи в. „Гардиън“, позовавайки се на съдебни документи.

В разпространеното от „Mail on Sunday“ съобщение на 26 декември се казва, че „финансовите средства са договорени“, но без повече подробности.

Меган Маркъл заведе дело срещу издателя „Associated Newspapers“, след като „Mail on Sunday“ отпечата откъси от писмо, написано от нея до баща ѝ през август 2018 г., три месеца след сватбата ѝ с принц Хари. Тя настояваше, че това е нарушаване на неприкосновеността на личния живот и авторските ѝ права.

Previous post Бившата на Кадиев си хвана ново гадже
Next post Роксана влезе в топ 10 на германска класация