10 неща, които трябва да изхвърлите веднага

Настъпването на новата година е не само време за равносметки и обещания, но и за прочистване на ума и пространството. Ето защо това е и най-подходящото време да изхвърлите някои неща, от които нямате нужда, за да освободите пространство и енергия за новото, което ви предстои.

Кои неща да изхвърлите от дома и живота си още сега?

1. Стара коледна украса

Съществува традиция, която повелява всяка Коледа да купуваме нова коледна играчка за украсата на коледното дърво и дома. Така с годините се трупа огромно количество украшения, които задръстват дома ви. Изхвърлете старите играчки и украси. Направете място за новото, което ви предстои през тази година.

2. Стара хартия

Във всеки дом могат да се открият стари хартии, от които нямате нужда. Брошури, листовки, списания, касови бележки, стари гаранционни карти с изтекъл срок, невалидни документи и още много други подобни нямат място в дома ви. Новата година е идеален момент да прочистите жилището си от тях.

3. Дрехи, които няма да носите повече

И без това не ги носите, няма смисъл да продължавате да ги държите в дома си и през тази година. Изхвърлете всички стари дрехи, които не са ви нужни. Освободете място в гардеробите и дрешниците си. Дарете дрехите на нуждаещи се, ако не искате просто да ги хвърляте. Има много начини, по които да се освободите от тези ненужни и заемащи място вехтории.

4. Нездравословната храна в шкафовете ви

Нова година – нова стройна фигура. Всички си обещаваме това в началото на новата година и сега е време най-после да изпълним обещанието си. Ако сте намислили да спазвате здравословен режим на хранене и да отслабнете, започнете с прочистване на шкафовете и килера ви, където държите запасите си от сладкиши и тестени лакомства. Изхвърлете всичко.

5. Миналогодишният календар

Според много поверия не е добре да държите стари календари от изтеклата година в дома си, а още по-малко на стената. Това носи лош късмет и негативна енергия. Изхвърлете ги още сега.

6. Старо сватбено облекло

Омъжените дами вероятно пазят сватбените си рокли от сантиментални подбуди, но ако помислите рационално трябва да се съгласите, че това облекло вече няма да бъде облечено никога. Така че е най-добре да го изхвърлите или дарите на някого, който би желал да се възползва. Същото важи и за неомъжените дами – ако пазите официални дрехи, с които сте били на сватба и нямате намерение да ги обличате отново, изхвърлете и тях.

7. Стари играчки

Старите играчки са изиграли своята роля във вашето развитие и това на децата ви. Зарадвайте други деца, които имат нужда от тях.

8. Нежелани коледни подаръци

Невинаги получаваме точно това, което сме искали за Коледа. Затова няма нищо лошо в това да дарите подаръците си или да ги препродадете, ако предпочитате. Няма смисъл да държите ненужни предмети и пособия в дома си, ако няма да са ви от полза.

9. Стари козметични продукти

Прегледайте козметиката и гримовете си. Изхвърлете всичко с изтекъл срок и всичко онова, което не използвате. Сега е удобен момент да го направите.

10. Техника, която не използвате

Прочистете се и от старата техника, която вече не ви е нужна или не работи. Това важи не само за уреди, но и за стари телефони, зарядни, кабели – изобщо всичко, което е излязло от употреба. През новата година ще си купите актуални пособия, които ще са в крак с нуждите ви, пише az-jenata.bg.

Previous post Тези двойки зодии никога няма да са щастливи заедно
Next post Мистериозното племе сурма, което идва от „небето“