14 държави аплодират Виктория за Евровизия 2021

До 14 държави достигна първата потенциална песен на Виктория Георгиева за Евровизия 2021 – Ugly Cry. Няма и месец от премиерата на парчето, то вече е на ротация в радио и телевизионния ефир на страни като Германия, Полша, Беларус, Испания, Гърция и др. „Очакванията към Виктория на Евровизия 2021 са големи“, пишат от немското издание, посветено на конкурса, ESC compact.

Авторите на публикацията посочват, че подобно на Tears Getting Sober и в Ugly Cry се усеща вдъхновението, черпено от американската певица Били Айлиш. А предвид, че песента на Георгиева за отменената Евровизия тази година бе сочена като един от категоричните фаворити, то догодина погледите отново ще бъдат отправени към българската певица.

Международният успех на Виктория продължава да расте и след изнасянето на данните на музикалната стрийминг платформа Spotify от последната година. Според нея, отличничката от X Factor е достигнала до половин милион меломани. Общо 3 милиона пъти пък са въртени нейните песни в платформата. Това не само превръща Виктория в един от най-слушаните артисти в приложението за 2020 г., но и чертае обещаващо бъдеще за певицата.

Сред показателите за това е и фактът, че тя достигна световната звезда и носителка на „Грами“ Ариана Гранде. Това сочи информацията на Spotify, която и двете разпространиха в социалните мрежи. Така, и Виктория, и Ариана Гранде са достигнали до слушатели от 92 държави по света.