20 мъдри мисли за раздялата с любимия човек

„Понякога хубавите неща се разпадат, за да може на тяхно място да дойдат още по-хубави.“, Мерилин Монро.

„Не е нужно да гориш мостове. Не е нужно да разрушаваш нищо след себе си. Можеш просто да вземеш решение, че ще минеш по моста и ще продължиш напред. И след това да го направиш.“, Марта Мротек.

„Колкото повече време прекарваш с грешния човек, толкова повече възможности губиш да срещнеш правилния.“, Тайлър Суифт.

„Понякога трябва да махнеш някои хора от живота си, за да направиш място в него да влязат по-добри.“, неизвестен автор.

„Защо казвате, че момичето, което си струва, ще те чака? Не е така. Момичето, което наистина си струва, няма да чака никого.“, Франсис Скот Фицджералд.

„Един ден в живота ти ще влезе един човек и той ще те накара да разбереш защо с другите преди него не се е получавало.“, неизвестен автор.

„Ще откриеш, че има неща, които трябва да пуснеш. Просто защото са тежки. Пусни ги. Освободи се от тях. Не привързвай окови към краката си.“, С. ДжойБел С.

„Да пуснеш другия да си тръгне не значи, че не го обичаш. Просто осъзнаваш, че единственият човек, над когото имаш контрол, си самият ти. – Дебора Ребер.

„Да се държиш за нещо, от което всъщност трябва да се откажеш, значи, че вярваш само в миналото. Да се пуснеш, значи, че вярваш в бъдещето.“, Дафни Роуз Кингма.

„В един момент ще осъзнаеш, че си направил за другия твърде много и единственото, което ти остава, е да спреш. Да го оставиш. Да си тръгнеш. И това не значи, че се предаваш. Нито значи, че изобщо не е трябвало да опитваш. Значи просто, че поставяш граница между отдаването и отчаянието. Това, което е твое, ще бъде твое, дори ако не се стараеш. Това, което не е твое, няма да бъде твое, колкото и да се стараеш.“, неизвестен автор.

„Не е вярно, че страданието те държи. Ти се държиш за страданието. Пусни се. Осъзнай колко ненужна е болката, в която живееш. Опрости живота си. Само така ще откриеш себе си и щастието.“, Ошо.

„Откажи се от привързването. Задръж наученото.“, Л. Дж. Ваниер.

„Ако искаш да полетиш в небето, трябва да се откъснеш от земята. Ако искаш да продължиш напред, трябва да се освободиш от товара на миналото, който те дърпа назад.“, Амит Рей.

„Понякога вратата на една връзка се затваря, не защото сме се провалили в нея, а защото нещо по-голямо от нас ни казва, че тези взаимоотношения вече не пасват на живота ни. Затвори вратата, поплачи си, а после се обърни и открий новата врата. Мини през нея и ще осъзнаеш, че вече си друг човек, променил си се, пораснал си. И това е окей. Всичко с теб ще е окей.“, Лий Гоф.

„Той не те е обичал. Може би просто не е искал да бъде сам. Или може би си била подходяща за неговото его. Или може би си внасяла свежест в скучния му живот. Но той не те е обичал. Защото, когато обичаш, не разрушаваш човека срещу себе си.“, Шонда Раймс.

„Без значение колко силно обичаш един човек, ако сърцата ви искат различни неща, ще трябва да го пуснеш и да продължиш по своя път. А той – по неговия.“, Аклександра Ел.

„Някои хора си мислят, че да продължаваш да упорстваш, да не се отказваш, е признак на сила. Понякога обаче по-голяма сила е нужна, за да се пуснеш и да продължиш.“, Ан Ландерс.

„Когато една любов стане твърде болезнена, е време да си тръгнеш и да съхраниш себе си. Защото ще намериш нова любов, но не и ново аз.“, Робърт Тю.

„Няма значение дали става дума за връзка, за начин на живот или за професия. Ако не ти носи щастие, откажи се.“, неизвестен автор.

„Ако един човек не те приема, не те уважава и не вярва в теб, не се колебай да си тръгнеш. Има твърде много други хора, които те ценят заради това, което си.“, Амака Нкосазана.

 

Previous post Ваня Джаферович получи лицева парализа на снимките на новия „Сървайвър”
Next post Това са трите зодии, за които септември е върховен