20 начина да преборите скуката във връзката си

Когато имате дълготрайна връзка, изтощението, умората и скуката могат да ви превземат. Ако не вземете навременни мерки съществува риск да убиете любовта, която ви е свързала. Омръзването на връзката, омръзването на партньора може да се случи по много причини, пише az-jenata.bg. Ако обаче все още и двамата изпитвате чувства и искате да направите всичко възможно да спасите връзката си от скуката, ето какво можете да правите заедно, за да успеете.

1. Постарайте се да се грижите добре за партньора си. Глезете го. Показвайте му, че ви е грижа за него.

2. Полагайте грижи и за себе си. Ако сте се отпуснали и не изглеждате добре, променете това. Спортувайте. Отслабнете. Направете си нова прическа или си купете нови дрехи.

3. Бъдете любопитни към партньора си. Задавайте му въпроси. Интересувайте се от него, от деня му, от това какво го вълнува.

4. Открийте нещо, към което да се стремите като двойка – обща цел, нещо, което и двамата искате да постигнете или в което да се развиете.

5. Опитайте да си вземете уикенд почивка само за вас двамата.

6. Помислете за това, което ви е събрало като двойка. Спомнете си защо се обичате.

7. Правете нещо ново всеки ден. Измислете си списък с неща, които ще ви карат да се смеете, ще ви предизвикват, ще ви карат да се чувствате като току-що събрали се гаджета.

8. Излезте от зоната си на комфорт заедно.

9. Излезте от зоната си на комфорт поотделно. Опитайте да правите нещо различно, което да ви предизвика на ново по-високо ниво.

10. Пресъздайте първите си срещи. Забавлявайте се заедно. Спомнете си колко приятно ви е било заедно.

11. Недейте просто да си седите вкъщи или на дивана през цялото време. Правете разни неща.

12. Правете си срещи от време на време, в които да излизате вечер на ресторант, да ходите на кино, изобщо да си засвидетелствате специално внимание един на друг.

13. Правете срещите разнообразни. Не ходете в един и същи ресторант. Не поръчвайте една и съща храна за вкъщи. Това само имитира спонтанност и разнообразие във връзката ви, а всъщност ви вкарва от един коловоз в друг.

14. Малко адреналин никога не е излишен. Предизвиквайте се с партньора си. Правете неща, които не сте правили досега. Опитайте спортове и занимания, които са по-екстремни и които ще ви покажат какви сте като двойка в една различна ситуация.

15. Започнете ново хоби заедно.

16. Опитайте хобито на другия.

17. Опитайте нещо ново в леглото.

18. Прекарвайте малко повече време поотделно, особено ако живеете заедно. Поддържайте приятелства, любими хобита, разнообразявайте ежедневието си, за да имате какво ново да си разказвате и да поддържате искрата.

19. Опознайте партньора си такъв, какъвто е станал сега, а не както сте го познавали преди години.

20. Приемете, че скуката във връзката е нещо нормално и не означава автоматично, че не се обичате вече.