3 причини да спим голи през лятото

Една от най-логичните ползи от това да спим голи, особено по време на жегите, е разхлаждането. Но с него далеч не се изчерпват всички плюсове от съня без дрехи, независимо от материята им, пише trafficnews.bg.

„Допирът на една кожа до друга увеличава производството на хормона окситоцин, който сближава двойките емоционално и физически“, казва Кент Смит, президент на Американската академия по сън и дишане. Накратко – увеличава либидото.

Освен това, спането без дрехи е полезно както за мъжките, така и за женските полови органи. При представителите на силния пол то помага за поддържането броя на сперматозоидите. Защото „прегрятите тестиси могат да влошат качеството на спермата, което затруднява оплождането“, обяснява още мистър Смит.

Що се отнася до дамите, които спят голи, една от най-големите ползи за тях е по-малкият риск от гъбични инфекции. Охлаждането на тялото намалява топлината и влагата в интимните части – любимата сред на упоритите гъбички, уточняват още от Real Simple.

Като изключим положителния ефект върху сексуалното здраве като цяло, сънят без дрехи ускорява и метаболизма. Поддържането на добра телесна температура помага за производството на повече кафяви мазнини. Последните са познати и като добри мазнини понеже изгарят калориите, като ги превръщат в топлина.

Previous post Секс с по-възрастен мъж – плюсове и минуси
Next post Бенифър възкръсна! Джей Ло се събра с голямата си любов