40-годишните жени са новите секси

Някъде след 40-тия рожден ден една жена достига възрастта, известна като цифрата на разума и желанието за „хвърляне на котва“. Дотогава тя е натрупала цяла палитра от спомени за неуспешни връзки, нереализирани планове, житейски разочарования и прочие. Но е натрупала и много житейски опит, достигнала е своята емоционална зрялост и приема новата порция предизвикателства една идея по-уверена и целеустремена, пише edna.bg. Има ясна представа какво иска и как да го постигне.

Зрелостта е моментът, когато истински откриваш себе си, освобождаваш се от несигурността на младостта и комплексите на порастването. Любовните стратегии от гимназиалните години и правилото за третата среща вече са отживелица. Затова жената след 40 може да ни даде много храна за размисъл.

1. Не чака мъжете да я потърсят.

Истинската жена не прекарва малките часове на нощта, вторачена непрестанно в телефона си. Когато иска да види някого, го кани на среща. Когато иска да поговори с някого, избира зелената слушалка и се обажда. Когато усети, че мъжът до нея губи интерес и не се държи с нея така, както заслужава, си тръгва без излишни драми и сълзи.

2. Не се превръща в домакиня насила.

В миналото жената е била преди всичко домакиня и майка. Сега кариерното развитие и амбицията за социално израстване се нареждат до другите и приоритети. Е, не искаме да превръщаме мъжа в послушно кротко добиче, но споделянето на домакинските задачи е едно добро начало.

3. Не се опитва да бъде такава, каквато не е.

Зрялата жена не се опитва да прикрие слабостите си. Тя търси някого, с когото може да си позволи да бъде слаба и уязвима. Тя може свали с увереност грима, дрехите и задръжките си, да разкрие най-дълбоките си копнежи и страхове.

4. Не се страхува да задава въпроси.

Като по-млади всички се страхуваме да си признаем, че не сме наясно с много неща. Страхуваме за да попаднем под светлината на прожекторите, страхуваме се да бъдем натоварени с прекалено голяма отговорност. Тази плахост пренасяме и във връзките ни – избягваме да разпитваме мъжа до нас, защото се страхуваме от отговора, или не искаме да създаваме излишно напрежение. При зрялата жена това вече не е така. Тя не се страхува да попита и винаги очаква адекватен отговор.

5. Тук не говорим за скъпи подаръци и демонстриране на добро финансово положение.

Помненето на специалната дата е един от малките жестове, с които партньорът показва отношение и уважение. Следователно забравянето на важен повод като рождения ти ден автоматично трябва да пренавие любовния ти механизъм и да те накара да си зададеш въпроса: „Дали той наистина държи на мен?“

6. Знае каква е разликата между секса и любовта

Сексът е желание да разкъсаш ризата му и да я захвърлиш мръсна и измачкана на пода. Любовта е желанието да станеш по-рано от обичайното, за да изгладиш ризата и внимателно да я сложиш на закачалка. Сексът може да е свързан с любовта, любовта може да е свързана със секса, а понякога двете понятия може и да нямат нищо общо. Истинската жена разпознава тези отделни ситуации и знае как да се справи с тях.

7. Не ревнува от работата и колегите на партньора си

Зрялата жена би казала: „Ако мъжът ми ме обича, ще намери време за мен. Дори когато графикът му е пълен. Аз оценявам това и го приемам, защото моят живот е също толкова динамичен и организиран.“ Да намирате време един за друг, да полагате еднакви усилия да съчетавате плановете си – това е ключът към здравите пълноценни взаимоотношения.

8. Не си премълчава, когато не е съгласна

Никой не би искал постоянно да обсипва партньора си с излишна критика и да прекалява с негативния тон. Но може да се каже, че възрастта на една жена е правопропорционална на компромисите, които е склонна да направи както в професионалния, така и в личния си живот.

9. Не оправдава неуспехите на партньора си

Когато сме по-млади, имаме доста по-идилична проекция на пълноценните отношения. С напредъка на възрастта целите, които си поставяме, и изискванията ни към партньора стават все по-високи, а самите ние ставаме все по-практични и амбициозни.

10. Не отива на среща, ако денят и часът не са удобни

Ако мъжът не се интересува от съдържанието на графика ти и не цени свободното ти време, той не е твоят човек.

Previous post Зуека с картини за 11 бона, продаде 4 от творбите за Коледа
Next post Млада жена изпадна в кома по време на любовна игра