5 безобидни навика, които ни правят нещастници

Нашите навици са съществена част от живота ни, добрите такива го правят по-хубав и ни карат да бъдем мотивирани в действията си и положително заредени. Противоположните на тях действат негативно, понякога и деструктивно на нас самите. Нека видим кои навици могат да ни накарат да се почувстваме нещастни.

Тънкообидни сме и мнението на околните ни влияе твърде много

Не бива да забравяме факта, че винаги ще има някой, който ще ни критикува и ще се опитва да ни свали в реалността, пише actualno.com. Но ние сме свикнали да приемаме критиките като обиди. Градивните критики обаче могат да имат и опомнящ ефект и да ни помогнат в моментите, в които се самозабравяме например. Трябва да се научим да различаваме градивната и злобната критика. Ако някой има определено мнение за нас самите, което не ни харесва, можем да се опитаме да овладеем нашите емоции и да са опитаме да не приемаме твърде лично казаното. Можем да обмислим добре ситуацията и да си вземем поука, ако сме сгрешили някъде, продължавайки напред.

Заобиколени сме от негативни източници на енергия

Тези източници могат да са наши колеги, мястото на което работим, нещо в нашия дом, дори близки наши приятели или роднини. В забързаното ни ежедневие доста често игнорираме от къде идва отрицателната енергия около нас. Не бива да забравяме обаче, че понякога това се оказва и причина да страдаме. Можем да помислим например, какво бихме искали да променим в нашето ежедневие и да запишем нашите желания на хартия и да започнем да ги изпълняваме малко по малко. Ако се отървем от токсичните връзки с хора от нашия живот и сменим работата си, търсим места и други хора, които да ни действат положително и да ни вдъхновяват, така ще се движим напред.

Приемаме своя живот твърде сериозно

Може би е време да се отпуснем и помислим кога за последно сме се смели от сърце? Често силно емоционалните хора обичат да правят дълбоки анализи на нещата, които се случват в живота им. Без значение дали това е довело до положителен или обратен резултат, дали е в личния им живот или кариера. Прекалените анализи и вглъбяването в проблемите ни товари излишно и да ни попречи да се фокусираме върху предстоящите възможности, разкриващи се пред нас.

Не напускаме зоната си на комфорт

Всеки от нас има своята лична зона на комфорт, но така не си правим добро оставяйки в нея. Не желаем да правим промени и да излезем от нея, за да изградим това, което ще ни направи щастливи, въпреки че първо ще ни предизвика. Добре е да приемаме повече предизвикателства в живота си, да си планираме нови цели и да предприемем нещо ново.

Сравнения с околните

Всеки един от нас често има склонността да се сравнява с околните. Това е много грешно и ни обрича да бъдем нещастни и непрекъснато недоволни от себе си и постигнатото. Ако постоянно сравняваме своите придобивки и постижения с тези на другите, това ще разсее фокуса от нашия собствен живот. Тогава започваме да се чувстваме гневни, тъжни и малоценни. Добре е ако усетим, че започваме отново да се сравняваме с околните, да вземем лист хартия и да напишем поне пет наши положителни качества.

Previous post Агент Тенев с пурата на Чърчил за Ивановден, Караджов с 1000 есемеса
Next post Най-предпочитаното нестандартно място за правене на секс