5 конспирации, които не спират да ни преследват

Редица теории на конспирацията ни преследват години наред. В началото тези хипотези се приемат по-скоро с присмех и отрицание. Но с течение на времето, колкото повече наблюдателните хора навързват фактите, толкова по-правдоподобни и логични започват да им изглеждат нещата, които откриват. Представяме ви 5 теории на конспирацията, върху които си струва да се замислим. Преценете сами кои според вас са пълни глупости и кои са истина.

Хитлер умира от старост през 1984 г.

Както е известно, на 30 април 1945 г. Адолф Хитлер се самоубива в подземния си бункер. Тялото му е открито и идентифицирано. Но истина ли са тези факти? Съществуват редица теории и легенди за фюрера.

ФБР премахва декласификацията на документите, които твърдят, че Хитлер се радва на дълъг и спокоен живот след края на войната. Според тях той първо отива в Аржентина, а след това се мести в Бразилия.

Версията на бразилската журналистка Симони Диас (описана в книгата „Хитлер в Бразилия – неговият живот и смърт“) гласи, че той отива в южноамериканската страна по конкретна причина – това не е бил случаен избор. Авторът на книгата твърди, че Хитлер дори променя името си на Адолф Лайпциг и има връзка с чернокожа жена на име Кутинга, а местните жители го наричали „старият германец“. Журналистката смята, че Хитлер нарочно е живял с чернокожа жена, за да може да има предполагаемо алиби, тъй като е бил известен с патологичния си расизъм.

Фалшивият руски цар Петър I

Руският цар Петър не е бил истински! Легендите за „фалшивия цар“ започват да се разпространяват след завръщането му от Европа поради реформите, които той започва да налага. Много от хората остават недоволни от царя реформатор. Той въвежда европейското облекло, както и задължава всички да си бръснат брадите. Вследствие на нововъденията хората започват да пускат слухове, че царят е заменен от двойник. И дори представят доказателства – той е станал по-висок, състарил се е. Владетелят изпраща всички свои близки в манастир. Това също е доста странно. Може би не е искал те да го разкрият.

В множество конспиративни теории се твърди, че изведнъж царят престава да спазва всички руски традиции и дори забравя как се пише правилно на майчиния му език. Според друга хипотеза истинският цар е бил заловен и държан в крепост. А според една от версиите той всъщност е бил човекът с желязната маска.

Джим Морисън инсценира собствената си смърт и отива на Сейшелските острови

Джим Морисън, вокалист на „The Doors“ и един от най-великите певци на всички времена (според списание Rolling Stone), умира през 1971 г. от сърдечна недостатъчност. Но това е само официалната версия. Единственият човек, който вижда трупа му, е неговата приятелка Памела Корсън. Това кара голяма част от феновете му да се усъмнят в кончината на певеца. Съществува хипотеза, според която Морисън е инсценирал смъртта си. Рей Манзарек (автор на песни и съосновател на „The Doors“ ) пише в книгата си „Поетът в изгнание“, че след „погребението“ Морисън отива да живее на Сейшелските острови.

Всъщност това не е първият път, когато се случва нещо подобно. Някои хора смятат, че Елвис Пресли и Майкъл Джаксън са действали по същия „пъклен план“.

Аврил Лавин има двойничка в Бразилия, която пее вместо нея

Да, подобни теории съществуват дори и за съвременните певци. Според някои хора канадската певица Аврил Лавин умира в тежка катастрофа. За да се предотвратят хилядите загуби на големите звукозаписни компании, те решават да й намерят двойник. И успяват. Твърди се, че през всичките тези години вместо нея на сцената излиза момиче на име Мелиса.

Според друга версия Мелиса стартира своя блог през 2000 година. Тя пише, че истинската певица не може да се справи със смъртта на дядо си и се самоубива. Така че Мелиса трябвало да помогне и да играе ролята на Аврил. Изненадващо тази теория събра много последователи. И до днес потребителите в Twitter обсъждат снимките и видеоклиповете на изпълнителката. Но се чудим: откъде да сме сигурни, че самата Мелиса не е фалшива?

Киану Рийвс е безсмъртен

Теорията, че актьорът Киану Рийвс е безсмъртен, е обсъждана от редица неговите почитатели, а причината – звездата не остарява.

Най-верните му фенове дори стигнаха по-далеч – направиха уебсайт, където публикуват „доказателства“ за твърденията си.

Съществува информация, че безсмъртната душа на Киану Рийвс живее в различни епохи. Например, той е бил Карл Велики (748-814), както и френският актьор Пол Моне (1847-1922).

Мнозина смятат, че актьорът е много различен като поведение и характер от звездните си колеги, а феновете му смятат, че това е така, защото Киану черпи мъдрост от предишните си животи, пише framar.bg

Previous post Как се държат различните зодии, когато искат само секс
Next post Егейският остров на Апокалипсиса