5 мита за секса преди брака, които трябва да оставим в миналото

Сексът и любовта неизменно са сред най-важните неща в живота ни, независимо от времето, мястото и тенденциите. Но от времето на бабите ни, та до днес живеят някои закостенели митове, които е време да заровим в шкафа веднъж завинаги.

1. Сексът преди брака е грешка, а и отблъсква бъдещия ти партньор

Обясненията за това са доста и обширни, като се използват някои нелепи сравнения… (по-добре да ти ги спестим). Всъщност няма нищо лошо в безопасния секс преди брака. (Е, добре е, че в наши дни това е осъзнато и дори се смята, че не е никак зле да имаш някакъв опит, за да разбереш по-бързо какво харесваш и от какво имаш нужда).

2. Сексът може и се случва само между мъж и жена

Всъщност, както знаеш – съвсем не е така.

3. Сексът преди брака носи венерически болести, предавани по полов път

Нима след брака не може да се сдобиеш с хламидия, гъбички и т.н?! Сексът без презерватив увеличава шансовете за инфекция, но статусът всъщност няма абсолютно никакво значение.

4. Заради придобита болест няма да си намериш съпруг

Повечето болести, предавани по полов път, не само, че са лечими, но и не представляват опасност за бъдещия ти партньор. Но може би мълчанието и осъждането по въпроса са съвсем излишни. Няма други мнения, нали?!

5. Сексът преди брака няма да ти позволи да постигнеш желаните успехи в живота си

Формулата за успешен живот обикновено включва образование, работа, която харесваш, семейство, деца, куче… И обикновено нямат нищо общо с половите ти взаимоотношения преди и по време на брака. Все пак е важно да помниш, че можеш да достигнеш до целите си по различни начини и предбрачният секс определено няма никаква връзка с това, пише Cosmopolitan.bg.