5 начина, по които жените отблъскват мъжете без да го осъзнават

Любовта е сложен механизъм, който надскача привличането. За някои хора страстта и влечението са сигнал за любов, но за други се изисква повече време, за да започнат да имат истински чувства и да признаят, че са влюбени. Понякога обаче нещата може да ви се струват не толкова сложни. Намерили сте мъж, когото харесвате страшно много и с когото се чувствате добре. Искате да го впечатлите, да го задържите, опитвате се да го накарате да „види“ колко перфектна сте за него.

И точно тук, без да искате, можете да сгрешите, а това ще прогони мъжа, когото харесвате толкова много. Има някои много характерни женски грешки, които по-скоро прогонват мъжа, отколкото да го привличат.

1. Казвате на всички, че сте двойка.
Никога, никога не прибързвайте с това изявление, ако не сте сигурни, че сте на един етап във връзката. Ако сте още в началото, не казвайте на света, че сте двойка. В повечето случаи ще уплашите мъжа до себе си и ще го накарате да избяга, преди да сте му дали шанс да ви опознае и да се влюби във вас. Когато той се почувства готов, със сигурност ще разберете, че сте двойка. Преди това не е добра идея да насилвате нещата независимо колко го харесвате и колко сте убедени, че той е мъжът за вас.

2. Непрекъснато го питате как се чувства и какво изпитва.
Ако насилвате мъжа да ви се обясни в любов, това всъщност е последното, което ще направи. Никой мъж не обича да бъде притискан в ъгъла да признае чувствата си или да ви каже това, което искате да чуете. Нещо повече – много по-вероятно е той да избяга, мислейки ви за маниачка на тема контрол, принцеса, златотърсачка, отчаяна за внимание жена или още по-лошо – жена, чийто биологичен часовник тиктака.

3. Държите се ревниво.
Ако искате да уплашите и прогоните гаджето си, има начин да го направите за нула време. Това е проявата на ревност. Ако се държите ревниво, разпитвате го за това къде е бил и с кого, докато не сте били заедно, правите злобливи коментари за негови приятелки или колежки, това е най-сигурният път към края на връзката ви още преди да се е задълбочила.

4. Взискателни сте.
Едно от нещата, които прогонва много бързо мъжете, е женската взискателност. Постоянното изискване и очакване на комплименти, свидетелството за любов и вярност, нуждата от внимание, похвали са само част от женските типове поведение, които карат мъжете да се уплашат и да предпочетат свободата си. Ако се държите по този начин, той ще ви възприеме като нуждаеща се и твърде разглезена, като жена, която иска постоянно да е залепена за мъжа си.

5. Мислите, че сте всичко, от което той се нуждае.
Всъщност, това изобщо не е така. Няма човек, който да се нуждае само и единствено от друг човек, за да бъде щастлив. Не и в здравословния смисъл на това понятие. Би било сериозен проблем, ако очаквате той да зареже работата си, приятелите си, хобитата и интересите си заради вас. Не очаквайте той да иска да прекарва цялото си време с вас, просто защото ви обожава. Ако се цупите и мрънкате, карате го насила да ви обръща повече внимание за сметка на останалите неща в живота му, той със сигурност ще се уплаши и ще избяга, пише az-jenata.bg.