5 неща, които никога да не правите в хотелска стая

Когато пътувате, отсядането в хотелска стая е почти задължително, освен ако не сте решили да осигурите нощувките си по алтернативен начин. Хотелската стая е един от най-предпочитаните начини за настаняване. Когато отседнете в хотел се чувствате сякаш можете да правите всичко в хотелската стая, без това да бъде забелязано от персонала.

Има неща обаче, които не е добре да правите в хотелската си стая не само заради факта, че персоналът на хотела ще разбере, но и от хигиенна гледна точка, а дори от съображения за сигурност.

Кои са нещата, които никога не трябва да правите, когато отсядате в хотелска стая?

Не взимайте халати и чехли от хотелската си стая

Най-добре е да ползвате собствени кърпи и чехли, когато сте на хотел. Предоставените в стаята може да изглеждат чисти, но това не е съвсем сигурно. Освен това не е добра идея да си ги присвоявате, преди да тръгнете от хотела, защото установяването на липсата им може да ви коства пари.

Не оставяйте ценности в куфара

Ако носите ценни предмети и бижута в багажа си, най-добре е да използвате сейф в стаята или на рецепция. Оставянето им в куфара крие риск от изчезването им, което е по-скоро на ваша отговорност, а не на хотела. Ако се случи така, че ценностите ви да изчезнат от багажа, хотелът няма да носи отговорност за това, щом не са съхранявани в сейф.

Не пушете в стаята и не гответе, ако няма предназначен кът за това

В почти всички хотелски стаи има датчици за дим, които активират противопожарната аларма. Ако мислите, че покриването на датчиците с кърпа или дреха ще ви помогне да пушите или готвите без някой да разбере, грешите. Рискът да активирате алармата е голям, а след това може да последва и солена глоба за вас.

Не използвайте декоративните възглавници и кувертюрата за леглото

В почти всички хотелски стаи по леглата има декорация от възглавници и кувертюра, които покриват спалното бельо. Никога не ги използвайте за спане или завиване, защото те не се перат и дезинфекцират след всеки гост. Имайте го предвид, когато ползвате хотелска стая.

Не използвайте Wi-Fi мрежата, ако изпращате чувствителна информация

Ако сте в чужбина и използването на мобилни данни е ограничено за вас, не се полакомявайте да използвате хотелския wi-fi изцяло. Сигурността на безжичната мрежа в хотелската ви стая не е гарантирана и не е добра идея да правите банкови преводи или да изпращате друг тип чувствителна информация, когато сте включени към Wi-Fi.