6 европейски градове, които са перфектни за ваканция през пролетта

Докато светът се възстановява от пандемията, някои европейски граждани вече готвят раниците за път. Изморените от снега вече изучават европейските градове, в които могат да се насладят на жарко слънце през март.

Разбира се, много е важно да бъдат и „ковид достъпни“ и да не изискват десетки документи за влизане в страната.

Ще ви представим списък с любопитни дестинации, които можете да посетите в началото на пролетта:

1. Анталия

През пролетта пътуващите често отиват в Истанбул , но в Анталия, главният турски курорт, по това време можете да си починете чудесно. Гастроудоволствията ще доставят ресторанти в хотелите, релакс и рестартиране след зимата ще представят хамами и спа центрове. Друг плюс е, че ще има много по-малко почиващи, отколкото през лятото, така че можете да видите най-добрите забележителности без тълпи.

2. Будапеща

В Будапеща през март ще бъде малко по-хладно, отколкото в Анталия. Но винаги можете да се затоплите в местните бани – там водата е +38 ° C! Вярно е, че само тези, които имат сертификат за пълен курс на ваксинация не по-стар от шест месеца, могат да ги посещават. Но достъпът до ресторанти, музеи и архитектурни комплекси е отворен дори за неваксинираните.

3. Дубровник

Хърватският Дубровник е свързан с интересни гледки и страхотни стриди (както знаете, те са най-вкусни през онези месеци, които имат буквата „r“ в името, така че сега е моментът да ги пробвате). Въпреки това, на първо място, туристите са привлечени тук от Адриатическо море. Плуването там обаче не е позволено до лятото, но разходката по брега е удоволствие. Друго удоволствие е да се разхождате из улиците на Дубровник, където църква от 15-ти век или ресторант дебнат зад всяка крачка.

4. Ираклион

Слънчев Ираклион обещава температури в района от +15 ° C през март – най-важното е внимателно, без да се мъчите от жегата, да разгледате всички критски забележителности – от двореца на Кносос до древния Фестос, както и да отидете на лодка пътуване или пикник на уединен плаж.

5. Ларнака

Един от най-демократичните и древни кипърски курортни градове е идеално място за пролетна почивка: дори през март тук вече е топло и силно слънце огрява курорта. Освен това през първия месец на пролетта има шанс да се хване в местното солено езеро розови фламинго, те ще отлетят едва през април. И ако случайно планирате априлска ваканция там, ще хванете откриването на градината Cyherbia в Ларнака. Е, забележителностите и морето са достъпни през цялата година.

6. Тиват

Ако пътувате до Черна гора, си струва да изберете Тиват, защото тук е летището на страната, където пристигат повечето директни полети, както и Пристанището на милионерите, поразително със своите модни ресторанти и ослепителни яхти. Освен това градът стои на брега на най-красивия Которски залив, така че пролетното пробуждане на природата ще бъде особено живописно там.

Previous post Какво означава… Ако сънувате, че сте бременна…
Next post Руши Видинлиев става адвокат в нов сериал