6 признака, че не обичате партньора си и е време да продължите напред

Понякога стоим в едни отношения, без да сме сигурни, че наистина го искаме и все още изпитваме любов към партньора си. Ако имате съмнения, вижте тези 6 признака, че любовта е излетяла през прозореца и е време и вие да излезете през вратата.

1. Никога не се извинявате без вина – истинската любов не държи толкова на подробности като това кой е виновен и кой невинен в някой глупав спор. Важното накрая е просто да се разберете и да прекратите кавгата, затова и сте склонни да се извините, дори да не чувствате вина. Така поставяте връзката ви пред себе си, което е признак за истинска любов.

2. Изпитвате панически страх – да не изгубите човека до себе си, да не му изневерите, да не ви изневери или да се случи нещо, което просто ще прекрати връзката ви. Когато се сетите за това и не сте равнодушни, а нещо силно ви трепва, тогава всичко е наред и обичта ви е истинска. Ако тази мисъл не ви тревожи, то може би трябва да се позамислите дали сте с правилния човек.

3. Не правите подаръци и изненади без повод – едно е да подариш на някого подарък, защото има рожден ден, но съвсем друго е, когато просто без повод искате да изненадате човека до себе си. Ако не правите спонтанни мили жестове, а само по повод, може би този човек не е точно вашата половинка.

4. Сексът не е върхът – не сте във възторг от химията помежду ви, но засега смятате, че това не е най-важното. И наистина не е, но няма ли я – връзката ви е загубена. Няма как да сте с някой цял живот и да правите любов без химия, без страст и просто да се примирите с този факт. Истинските сродни души са огън в леглото и това продължава завинаги.

5. Не правите планове – нямате никакви планове за съвместното ви бъдеще. Не си представяте сватба или деца, изобщо опитвате се да не мислите за това, защото осъзнавате, че реално не го желаете и потискате тези теми в ума си.

6. Вътрешно го усещате – знаете го, усещате, че не изпитвате истинска любов, но всякчески се опитвате да не мислите за това като се надявате един ден този факт да се промени. Истината е, че просто трябва да признаете пред себе си, че не обичате човека до вас и да продължите нататък, вместо взаимно да си губите времето, пише actualno.com.