7 знака, че още не е преживял бившата си

Ако новото ви гадже наскоро е прекратило връзка, трябва да сте подготвени за рисковете предварително. За щастие, повечето мъже, увлечени по новата си любов, бързо забравят бившите си. Но има и такива, които продължават да са зависими от тях. Как да разпознаете дали вашият избраник все още не може да забрави бившата си приятелка? Психолозите разкриват 7 ясни знака, пише Флагман.

Той все още говори за нея

Вашето ново гадже често си спомня бившата си, говори за нея в различни ситуации, помни какво е обичала и как се е държала? Дори и ако това се случва случайно, по някакъв повод, пак не е добър знак. Защото предполага, че още мисли за нея.

Още по-зле е, ако понякога бърка вашето име с нейното. Тогава нещата са наистина зле – това означава, че тя е постоянно в главата му и заема всичките му мисли. В този случай трябва да се заредите с доста търпение, ако искате връзката ви да продължи безметежно.

Той е все още обиден или ѝ е ядосан

Дори името на бившата му изобщо да не се споменава в положителен контекст, това отново не бива да ви успокоява. Ако той все още се чувства наранен, изпитва болка и е ядосан, значи отново не я е забравил. Обратното на любовта е пълното безразличие. Всичко останало не е приемливо. Хората може да се разделят и да не искат да се срещат отново. Но емоционално те все още може да останат заедно – или поне на един от двамата. Ако му е трудно да „изгони“ бившата от съзнанието си, може би още е влюбен в нея, дори и да изпитва болка и омраза.

Той все още е натъжен от раздялата

И това си личи по всичко. Например, ако още я следи с очите на предано куче, когато я види на улицата. Това означава, че той не може да я „пусне“ и тя наистина му липсва. И тогава най-често си задаваме въпроса: „Какво правим до такъв мъж още?“. Наистина ли той е влюбен или сме просто „резервен вариант“ за него? Много често такива мъже изоставят новата си любов, ако получат още един шанс от бившата си. Бъдете нащрек!

Той я смята за приятелка

„Да, разделихме се, но останахме приятели.“ И ако това се потвърждава от постоянни срещи, комуникация и взаимопомощ, наистина ли всичко върви гладко между вас? Само приятели ли са те? Ако двама възрастни са в състояние да прекратят връзката, но все пак продължават да си общуват с голямо желание, за какво говори това? Нека си го кажем направо – това не е нормално. Максимално допустимото е само кратки поздравления за празниците или помощ при много спешни случаи. Когато чувствата утихнат (а това се случва минимум една година след раздялата, почти никога не по-рано), наистина двама бивши могат да общуват по приятелски начин. Но ако комуникацията е много по-близка и е започнала веднага след раздялата, помислете си добре дали имате бъдеще с този човек, съветват психолозите.

Той не те запознава с приятелите си

Естествено е, ако новото ви гадже е имало близки отношения с бившата си приятелка, тя да познава всичките му приятели много добре. И ако той не се стреми да ви запознае с обкръжението си, има причина да се замислите. Не че приятелите му няма да ви харесат, но може би подсъзнателно все още ви смята за недостойна за такава чест. Или друг вариант: може би приятелите му имат какво да ви кажат и да ви предпазят от прибързани решения?

Той е близък със семейството й

Ако не беше бивша приятелка, а бивша съпруга, е съвсем нормално понякога вашият любим да има допирни точки със семейството на бившата си. Но постоянното посещаване, участието му в неделни семейни вечери, гледането на футбол заедно с баща ѝ и други подобни – това не говори в полза на сериозността на новата ви връзка. Ако държи на вас, той ще се опита да прекрати тази връзка.

Той все още пази някои от нещата й

Ако двойката се е разделила, нейните неща не бива да остават при него. Да, в началото е приемливо – забравила е някои дреболии. Но ако е минало достатъчно време и в апартамента му още има дрехи или нейно бельо, трябва да ви светне „червената лампичка“. Защо не си е прибрала нещата? Ако той не иска да ѝ ги върне, но ги пази, тогава не става ли дума за все още неизживяна любов?

Previous post Ръкавицата е хвърлена: Натали Трифонова с жестока конкуренция
Next post Ето кои са най-големите манипулатори сред зодиите