7 начина да покажете, че обичате някого без думи

Има хора, които не могат да изразяват емоциите си с думи и макар от тях никога да не чуете заветното Обичам те, могат да изразяват чувствата си чрез малки и големи действия. Ето няколко творчески начина да покажете любов, без всъщност да го казвате.

Бъдете активен слушател

Има голяма разлика между слушането и активното слушане. Слушането е нещо, което съзнателно избирате да правите. С други думи, добрият слушател обръща внимание с намерението да разбере другия човек. Това включва активно участие в разговора чрез задаване на обмислени въпроси.

Извършвайте произволни прояви на доброта

Написването на малка любовна бележка, преди да тръгнете за работа, може да промени света на половинката ви. Или купуването на любимия му десерт по пътя към дома може да бъде най-сладкото нещо. Действайте мило и любовта ви ще бъде изразена автоматично.

Не му забранявайте да се вижда с приятелите си

Когато имате връзка, последното нещо, което трябва да направите, е да превърнете партньора си във ваша собственост. Всеки човек се нуждае от лично пространство и време, което може да прекара с приятели. Така че следващия път, когато вашият партньор иска да прекара известно време с приятелите си, не се сърдете. Просто ги оставете да се забавляват.

Подайте ръка за помощ

Ако вашият човек е в нужда, предложете ръка за помощ. Може би приятелят ви няма време да отиде да вземе колата си от ремонт, така че отидете вие. Всички тези жестове са много смислени.

Изпращайте му сладки съобщения

Изпращането на забавни GIF файлове, сладки емотикони или просто произволни сладки съобщения като „Мисля за теб“ или „Хей, сладур, надявам се, че прекарваш страхотен ден“ е сладък начин да покажете на партньора си, че е в ума ви.

Не забравяйте

Запомнянето на важни дати и подробности наистина показва колко обичате някого. Да си спомняте кога вашият човек има тази важна среща или да си спомняте да направите любимото ястие на партньора си, когато той има не особено страхотен ден.

Кажете „Благодаря“

Всеки обича да се чувства оценен. Никой не обича да се чувства приет за даденост. Когато любимият ви направи нещо хубаво за вас, не забравяйте да му кажете, че го оценявате. Една проста усмивка или „благодаря“ е всичко, което е необходимо, пише jenite.bg.