7 неща, които убиват сексуалния живот

Иска ни се нещата между нас да са както през медения месец, но защо толкова често става точно обратното? Няколко години съвместен живот и ето – интимният живот е заминал нанякъде и няма никакво намерение да се връща! Какви са причините?

Твърде много задължения

Освен брачните задължения, много двойки имат и домакински задължения. Но какво толкова им е лошото, когато може да се намери време за всичко? И така, нека започнем с анализа на известните неща. След като е разпръснал чорапи из стаята, мъжът рядко се замисля, че това ужасно дразни половинката му. Жените също трябва да разберат, че лакирането на ноктите в леглото е същото издевателство върху мъжа, пише Хепи Уоман.

Скандали без цел

Енергията на скандала, очаквана и предсказана, витаеща в атмосферата, прави мъжа нервно апатичен и тогава как изобщо очаквате той да иска повече интимност?!

Една жена може да „включи на шест“ и да се успокои еднакво бързо, независимо от целта и предмета на конфликта. Но мъжът често се нуждае от време, за да разбере какво се е случило. Не разчитайте изобщо на италианската схема „голям скандал и после – страшен секс “, това е добър сюжет само за филми. Уязвимостта на мъжете в това отношение е много по-дълбока, отколкото си представяте.

Общи и чужди деца

Разделянето на съпруг и дете винаги е проблем. В този случай конфликтите могат да тлеят с години.

През първите три години след раждането на дете жената може да има „плаващ“ интерес към интимния живот, не така ярък и силен, колкото преди. Физиологически тя трябва да се възстанови, за да се изгради отделно като съпруга, отделно – като майка.

И в този случай мъжът трябва да е търпелив и да покаже истинска смелост, понасяйки чинно много неудобства. Все пак новият живот, новата личност е важна причина да отложите малко мераците. Но пък през този труден период и двамата ще разберете как всеки от вас може да бъде прекрасен и благороден човек.

Пренебрегване на личното пространство

Концепцията за лично пространство при мъжете съдържа много неща, за които жената понякога не иска да чуе. Общите части в апартамент или къща се превръщат в лично пространство, ако някой от членовете на семейството иска да се оттегли там. Дивотии като безцеремонно нахлуване в банята, докато мъжът е там, е една от най-недостойните прояви на игнориране на личното пространство на партньора.

Има и още една необичайна форма на потъпкване на личното пространство на мъжа, която трябва да се спомене специално. Копирането на навиците на любимия човек, особено самонадеяността и склонността към вулгарност, също може да охлади пламъкът на партньора.

Неподреденост и недодяланост

В тази връзка много жени се изненадват и забавляват от факта, че мъжът понякога побеснява, когато види косми било в мивката, било във ваната, било на тоалетката до огледалото. Привидно нищожен, такъв проблем може да отрови отношенията ви.

Страхове и комплекси

Дори след като е живяла с мъж години наред, жената понякога все пак успява да запази комплексите си и да ги остави да я тормозят. Например, странните навици за незабавно гасене на светлината по време на интимност. Но именно тази неувереност и ненужни страхове могат да попречат много на отношенията. Те ще убият желанието на партньора да експериментира, а по-късно ще съсипят напълно интимният ви живот. Бъдете по-смели, научете се да изразявате себе си в артистично превъплъщение и мъжът със сигурност ще го оцени.

Пресищане на очите

Колкото и смешно да звучи, но натрапчивата реклама, филми и други онлайн забавления, е пряк начин за охлаждане между партньорите. Просто човек получава твърде много информация за секса отвън и сексуалната функция се притъпява – вече не вълнува така силно фантазията му. Добавете към това твърде разголените си тоалети, честото появяване пред мъжа без дрехи и ще осъзнаете, че сте далеч от вълнуваща мистерия за него. Това е тайната – и най-красиво голо женско тяло няма да предизвиква интерес, когато мъжкият поглед е пренаситен от него. Просто стойността му започва да се губи, твърдят експертите.