Deep Zone Project – музика за душата до Космоса и обратно

Може ли 100-годишен дядо да танцува по-добре от внучка си, а след глътка от съмнителна лилава течност да застане на шпагат? Отговор на този въпрос дават музикантите от Deep Zone Project с новото си парче Funk You, което – подобно на всички нас, сякаш не е готово да се сбогува със слънчевите лъчи на доброто настроение и ни кара да поживеем поне още миг в лятото.

То радва меломани на възраст от баба до бебе, които във всеки момент могат да хвърлят бастуна или биберона, за да се присъединят на дансинга. Доказва го и снимачният процес на видеото към “Funk You”. Въпреки че реално зад очилата на 100-годишният майстор на движенията най-вероятно стои професионален танцьор, визията му успява да прикове вниманието на минувачите в пловдивския квартал Капана, които от своя страна също се разклащат в ритъма на парчето.

Мистерията около съставките в лилавата течност и личността на дядото остава. Диан Соло, Дани и Ева-Мария не бързат да ни издават тайните от кухнята, но признават, че съвсем скоро

танцуващият старец ще се разкрие чрез игра,

а покрай това феновете могат да спечелят и награда. „В клипа има доста кадри, на които по-наблюдателните зрители могат да разкрият самоличността му“, подсказва ни все пак вокалистката на Deep Zone Project.

Относно самата песен пък момчетата споделят, че се е появила след няколкото месеца „родилни мъки“ около пандемията. „Решихме да пуснем нещо цветно, танцувално и весело, напук на тези шантави времена, в които се намира целият свят“, казва Диан Соло, а Дани допълва, че именно заради настроението, което носи парчето, са се спрели на Капана в Пловдив като снимачен терен за видеото. „Идеята за Funk Shop-а е на Дидо. Много се забавлявахме по време на снимачния процес, дори успяхме да шокираме доста от минувачите, които наистина помислиха, че сме хванали стар човек и го мъчим“, намига той. А заедно с останалите от групата продължават да се грижат за високия градус на настроението ни и след премиерата, като се раздават на онлайн партита.

Да забавляват феновете си чрез

събития в интернет съвсем не е новост за Deep Zone Project.

Проектът им стартира още преди около 8 години. „Тогава като че ли хората не бяха готови за тях. Сега, по време на пандемията, това се превърна в най-добрия и някак естествен начин да се случват масови събития, а ние да продължим да работим по професиите си. Цените на билетите са много приемливи, като едно такова парти реално излиза много по-изгодно, отколкото да се наемат зали, апаратури, персонал и тн.“, обяснява ни Диан Соло. И към момента с Дани и Ева-Мария получават покани да „забият“ на партита за рождени дни, фирмени събирания и дори коледни купони, предвид твърде възможната опция клубовете да не работят по разбираеми и здравни причини навръх зимния празник.

Партито започва с покана от страна на музикантите към всички гости да се присъединят чрез скрит линк в YouTube, продължава със специално избран диджейски сет, а за разкош – в случай, че купонджиите решат, може да бъде поканена и гост звезда. Всеки ентусиаст пък може да включи камерата и микрофона от дома си, за да вдигне тост и поздрави останалите празнуващи.

„Нашата работа като артисти-музиканти е да забавляваме хората. В тези неприятни времена задачата ни е по-трудна, защото някак си цялостно хората станахме малко по-негативни или по-скоро притеснени за настоящето и бъдещето си“, казва Ева-Мария, като допълва, че с партитата и музиката си се опитват да придадат цвят в сивите месеци, минаващи под знака на короната. А съобщенията, които получават от феновете си, че са оправили деня им, е

възможно най-големият подарък.

Лайв стриймовете им решават в известна степен и друг проблем. След като пандемията отложи турнето им в САЩ, именно тези събития им помагат да запазят връзката с меломаните отвъд Океана. Слушат ги още и в цяла Европа, а в Австралия на фона на тяхната музика феновете си пият кафето, шегува се Диан Соло.

Земята оказва се не може да събере в себе си целия заряд на песните на Deep Zone, затова неотдавна те изпратиха свой трак и до Космоса. Става въпрос за колаборацията с Тото – Gimme Love, която стана пълнокръвен летен хит. За да превърнат сингъла си във втората родна песен, излитала в Космоса, те закачат компактдиск на специален летателен апарат с вградена камера, която записва целия полет. Така, музикантите имат свое селфи на фона на Земята. „Свързахме се с една британска компания за космически изследвания и им представихме идеята си. На тях много им допадна и след две седмици организация и събиране на разрешения, летателният апарат с компакт диска ни се

издигна на 38 000 метра от Шефилд

(Англия) и песента ни полетя. Апаратът беше приземен няколко часа след това. Звучи доста откачено и много се кефим на това, че се случи“, обясняват те.

Фактът, че именно тази песен „полетя“ е специален и от гледна точка на своеобразната времева капсула, която създаде този момент. Във видеото всички дефилират и с маски, с което запечатват настоящата ни реалност. Но признават, че дискомфортът все пак е бил сведен до минимум. „В крайна сметка трябва да се нагаждаме спрямо ситуацията и да се любуваме на всеки един момент, въпреки трудностите. По време на тази пандемия, освен на здравето ни, бе посегнато и на свободата ни. Максимата “оценяваш нещо, когато го загубиш” е вярна. Но колелото се върти и по-добри времена ще дойдат скоро“, оптимистичен е Диан Соло, който вече премина през турбуленцията на COVID-19. Признава, че не знае със сигурност къде и как се е заразил, но за щастие е изкарал болестта сравнително леко. „В началото на месец август имахме много участия по морето – Варна, Градина, Лозенец, Бургас и предполагам, че някъде там съм хванал вируса.

Усетих симптомите и веднага си направих тест,

който излезе положителен. Това се случи точно в пика на лятото и трябваше да си отменим всички участия…“, разказва ни още той.

Останалите от групата също изживели своя първоначален шок от сблъсъка с непознатия вирус, макар и да не са се срещали от първо лице с него. „Бях доста притеснена заради случващото се, но Дани и Дидо винаги ми показват светлината в тунела, защото са доста позитивни хора. Към днешна дата нещата са различни. Бих казала, че се научих да живея със ситуацията и да извличам само хубавите неща“, откровена е Ева-Мария. „Бях пооткачил, защото съм свикнал постоянно да сме на различна точка на България и да се срещаме на живо с публиката, а с настъпването на карантината всичко приключи от раз. Хубавото е, че имахме доста време да правим нова музика, която нямаме търпение да споделим. Иначе отношението ми към цялото нещо е FUNK YOU!”, категоричен е пък Дани.