Queen пускат неиздаван запис от старта на кариерата си

От Легендарната рок група Queen обмислят да пуснат запис на едно от първите си мащабни участия на живо. Това се случва след като китаристът на групата Брайън Мей наскоро чул касета от концерта им в Imperial College London от началото на музикалната им кариера. Той разказа, че досега не е знаел за съществуването му, но смята, че е нещо, с което трябва да се гордеят.

„Обсъждаме какво да правим с него. Преди няколко години щяхме да подходим по-дефанзивно и да си помислим: „Никой не трябва да чува това, защото звучим грубо.“ От гледна точка на сегашните си разбирания обаче не сме толкова сурови към себе си. Не се срамуваме дали не сме звучали достатъчно добре по това време. Ние бяхме срещу света.“, сподели той.

Брайън обаче се колебае и по още една причина. Той призна, че не е сигурен как би реагирал покойният фронтмен Фреди Меркюри, защото по думите му гласът на певеца не е бил толкова мощен и узрял, колкото в по-късните етапи от развитието на групата.

„Фреди имаше цялата воля, харизма и страст, но още нямаше възможност да използва този глас. Което ме кара да се колебая малко, защото не съм сигурен, че той би бил толкова щастлив да се чуе. Но странното е, че, ако той беше жив и седеше тук в този момент, вероятно щеше да каже: „О, скъпи, та ние бяхме още деца…“, призна Мей.

Припомняме, че през 2020 г. се навършиха 50 години от създаването на бандата, която включваше и басиста Джон Дийкън – вече пенсиониран. Въпреки това Брайън настоя, че това не е повод, който той и колегата му Роджър Тейлър искат да отпразнуват.

„Всеки друг може да го отпразнува, ако иска. Предпочитаме просто да празнуваме, че сме тук и сме живи.“, заяви той пред сп. Classic Rock.